top of page
  • Cemal DEMİR

Audi Öngörücü Verimlilik Asistanı


Audi'nin öngörücü verimlilik asistanı sayesinde sürücü yol ile ilgili özellikleri önceden öğrenebiliyor ve navigasyon sisteminden aldığı bilgilerle ileriyi görmenizde yardımcı olarak %10’a varan yakıt tasarrufu sağlıyor.

Sürücüler nerede yavaşlamaları gerektiğini her zaman görmezler. Bu yüzden Audi yeni A4'te de kullandığı öngörücü verimlilik asistanı adını verdikleri bir güvenlik ve verimlilik asistanı sunuyor. Bu sistem, doğrudan görünür olmadığında bile dönemeçleri, kavşakları, yokuş aşağı inen bir düzlüğü farketmek için yol verilerini kullanıyor. Sistem navigasyon sisteminden aldığı topografik yer özellikleriyle veya radar sistemini kullanarak çalışıyor. Yani navigasyon sistemi çalışmazsa veya hata yapsa dahi sistemi sensörler sayesinde kullanmak mümkün oluyor. Aşağıdaki videoda, yeni A4'te bulunan öngörücü verimlilik asistanının, adaptif hız kontrolü kapalıykenki animasyon tanıtımı yer almakta.

Sistem, adaptif hız sabitleyici devrede değilken, kritik bir durum algıladığında head-up ekranından(ön cam göstergesi) ayağınızı gaz pedalından çekin uyarısı veriyor. Adaptif hız sabitleyici devredeyken ise yol durumunu önceden hesaplayıp gereksiz frenlemenin önüne geçerek yakıt tüketimini azaltıyor. Bu videoda ise Audi A7'nin animasyonu üstünden öngörücü verimlilik asistanı similasyon ve grafiklerle desteklenerek, yakıt tüketimini nasıl azalttığı gösteriliyor. İyi seyirler. Saygılarımla.

bottom of page