top of page
  • Cemal DEMİR

Mercedes'in İlk 4 Elektrikli Aracı 2018'de Yollarda


Hemen hemen her marka, kendi elektrikli aracını geliştirmek için uğraşıyor. Evet, şuan tüm ilgiyi Tesla Model S üstünde topluyor olsa da, elektrik araçlara olan ilgi artıyor, bu yüzden, her marka, bu geleceği parlak sektöre doğru yatırlımlarını sürdürüyor. Söylenti şu ki, Mercedes, bir an önce elektrikli araç yapmak için, yatırımlarına hız kazandırmış durumda. Bu sıralar peşpeşe yayınladığı konseptlerinden de anlaşılacağı üzere, Mercedes bu hedefe ulaşmak için oldukça efor sarfediyor.

CAR dergisinin raporlarına göre, ilk başta satılması planlanan 4 modelin satışına, bir yıl önceden, yani 2019 yerine 2018’de başlanacak. 4 araç da aynı elektrik mimarisini(EVA) paylaşacak. Söylenenlere göre, ilk başta orta segment bir sedanla pazara girecek. Sonrasındaysa bunu bir crossover SUV, bir büyük sedan ve daha büyük bir SUV takip edecek.

Mercedes, rakipleri Porsche Mission-E ve Audi Q6 e-tron ve bunların yanısıra yaşlanan Model S’in yerine geçecek olan yeni Tesla Model X’le baş edebilmesi için üretim takvimini iyi hesaplamak zorunda. Bu da sonuçta bir tür sömürge savaşı, kim daha önce pazara girerse, pastandan daha fazla pay alır.

Comments


bottom of page