top of page
  • Barış Karaca

Detroit Auto Show'da BMW Rüzgarı Esiyor


2016 BMW M2 bu haftaki Detroit Auto Show’da, kuşkusuz BMW’nin tanıttığı en iyi otomobillerden birisi. Show’daki bu harika sport coupe nisan ayından itibaren yurtdışında, satışa sunulacak ve satış fiyatının 52,695$ olması bekleniyor.

Kompakt boyutu,arkadan itişli ve 6 silindir sıralı bir motoru olması M2’nin piyasadaki diğer arabalardan çok farklı olduğunun göstergesi.Bu otomobil bize E36, eski E46 M3 ve 4 silindirli önden çekişli veya dört çeker kompakt performans araçlarındaki değişimleri hatırlattı.

M2’yi unutmanız durumunda, kaputunun altındaki 365hp güç ve 465nm tork(overboostla 500nm) üreten, 3.0 lt turbo beslemeli motoruyla kendini hatırlatacaktır. 6 ileri manuel bir şanzımana sahip fakat isterseniz BMW 7 ileri çift kavramalı bir seçenekte sunuyor. Sıfırdan yüze 4.2 saniyede çıkan aracın son hızı, saatte 250 km ile sınırlandırılmış.

Fiyat olarak bu aracın rakibi Mercedes-AMG CLA45 ve Audi RS 3. Fakat RS 3 çok tutulan bir araç değil. İlgilenenler bu paraya bir, Chevrolet Camaro SS de bakabilir.

Peki ya, bu güzeller güzeli M2 gerçekten, BMW'nin fuardaki en iyi otomobili miydi?

BMW’nin tanıttığı bir diğer otomobil BMW X4 M40i.M performans otomobillerinden biri olan BMW X4 M40i gelecek ay 58,795$’dan satışa sunulacak.

Bu otomobil dört tekerlek çekiş sistemine ve 8 ileri otomotik şanzımana sahip olarak satın alınabiliyor. Motor M2'yle aynı, 3.0 lt turbo beslemeli olmakla birlikte, M2'den farklı olarak 355 hp güç ve 465nm tork üretiyor. 0-100'e 4.7 saniyede çıkabiliyor ve maksimum hızı 240 km/sa ile sınırlandırılmış.Görsel olarak oldukça keskin hatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. BMW X4 M40i, bu oldukça spor görünümüyle her kesime hitap edeceği düşünülüyor(Tabi cebinde yeterince mangırı olan).

Bu 2 süper otomobil arasında seçim yapmayı size bırakıyoruz.Ayrıca ilgilenenler sitemizin video blog bölümünden BMW M2 tanıtım videosunu bulabilir.

Comments


bottom of page