top of page
  • H.Bektaş YALÇIN

Yeni BMW 3 Serisi Objektiflere Yakalandı


BMW’nin gelecek yıllardaki en önemli modeli olacak gibi görünen yeni 3 serisinin, ilk kamuflajlı fotoğrafları bile gözlerimizi bayram ettirmeye yetti. Yeni 3 Serisinin 2017’nin sonlarında çıkması bekleniyor.

Yeni 3 Serisinin kasa kodu, G20 olacak. BMW mühendisleri, bu aracı tasarlarken en gelişmiş platformlardan birini geliştiriyor. Platform, alüminyum, karbon fiber, yüksek dayanımlı çelik ve plastik gibi bir çok materyalden oluşacak ve 2016’da piyasaya çıkacak olan 7 Serisi ve 2017’de çıkacak 5 Serisinde, kullanılıyor olacak. BMW, bu sistemi “35up” olarak isimlendirmiş. Bu platform, plug-in hibrit ve yüzde yüz elektrikli, alternatif güç ünitelerini de destekliyor. 3 Serisi bu platformda kullanılacak, şimdilik en küçük model.

Kamuflaj görüntülerinden fark edebileceğiniz gibi, böbrek ızgaralar gibi, BMW imzasını taşıyan tüm karakteristik işaretleri taşıyor. Fakat araç selefine göre daha alçak ve geniş bir görünüme sahip ve eski 3 serisine göre , Jaguar XE gibi, oldukça sportif görünüyor.

Fotoğraflarda iç mekânın görüntüsü net olmamasına rağmen iç mekanda dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı görülmekte. Bu multimedya ekranı büyük ihtimal, ses ve hareket kontrollü eğlence sistemiyle entegre olarak çalışmakta.

Araçta ana güç üniteleri olan turbosarjlı sıralı 4 ve 6 silindirli, 2.0 ve 3.0 litrelik motorlar korunacak. Bunların yanında Türkiye gibi pazarlara 1.5 litre 3 silindirli benzinli motor seçeneği de eklenecek. Dizel ve iki elektrik motoru kullanan plug-in hibrit(iki elektrik motorundan biri ön aksta, diğeri ise vites kutusuna entegre olarak çalışacak) motorlu versiyonlarının da gelmesi bekleniyor. BMW’nin şuanda kullandığı plug-in hibrit 3 serisinde vites kutusuna entegre olarak çalışan tek elektrik motoru bulunmaktaydı. Tabi ki herkesin hayallerini süsleyen yüksek performans M3 versiyonu da gelecek. M3’ün yeni versiyonunu plug-in hibrit olarak görürsek şaşırmamamız gerek. Çünkü 2014’de gösterilen 3 serisi, 670 beygir gücü, turboşarjlı 2.0 litre 4 silindir benzinli ve 2 elektrik motorundan alıyordu. “Umarız böyle bir şey gerçekleşmez” diyoruz.

Comments


bottom of page