top of page
  • H.Bektaş YALÇIN

2018 Jaguar E-Pace Gözlerden Kaçamadı


Bu gizemli test aracının, ızgarası soğuk hava testi için açılmış ve Land Rover Range Rover Evoque gibi görünüyor. Plakasından alınan bilgiler, bu aracı açığa vurmuş. Plaka Jaguar üstüne kayıtlı görünüyor. Bu yüzden şu anda Jaguar’ın F-Pace’inin altına yerleşecek yeni crossover’ı gelişim evresindeki ilk hallerini görüyoruz.

Bu araç BMW X1, Audi Q3 ve Mercedes-Benz GLA gibi kompakt crossover segmentinden ekmek yemeyi hedefliyor. Bu platform gelecek nesil Jaguar ve Land-Rover ı LR-MS platfomları olarak düşünülüyor. 2016’da satışa başlanılacak Discovery Sport da bu platformu kullanacak.

Test aracının casus fotoğraflarından görüldüğü üzere, Range Rover Evoque’den daha uzun dingil mesafesi ve daha geniş iz açıklığı, aracın alt yapısını gizliyor. Son durumdaki tasarım F-Pace in boyutlarının küçülmüş hali gibi görünüyor.

Aracın güç ünitesiyle ilgili konuşmak için çok erken fakat Jaguar’ın yeni 4 silindirli Ingenium motorları araçta yer alacaktır. Aracın çıkış tarihi 2017 olarak bekleniyor fakat Türkiye’ye geliş tarihi 2018’i bulacaktır.

Commenti


bottom of page