top of page
  • Cemal DEMİR

Kia'nın yeni "HUV"u Niro


Kia, Niro olarak adlandırılacak, yeni hibrit aracının örtüsünü gelecek ayki 2016 Chicago Oto Şov’da kaldıracağını belirtti. Marka, aracın birkaç gizemli fotoğrafını yayınlamıştı(üstte). Fakat, aracın yeni casus fotoğrafları, aracın yolda nasıl duracağı hakkında daha fazla fikir veriyor.

2013’te ilk kez gösterime çıkan radikal bir duruşa sahip olan Niro konsepti(üstte), adı dışında, seri üretim modelinde pek bir özelliğini muhafaza edebilmiş gibi durmuyor, ne yazık ki. Niro, Golf’ün biraz uzunumsusu, biraz da yükseği gibi durmasına rağmen, Kia aracı “Hybrid Utility Vehicle” olarak adlandırıyor, yani Hybrid SUV diyebiliriz. Aslında, Kia mühendisleri aracı geliştirirken Golf’ün Hybrid versiyonu GTE’yi de kendilerine örnek almışlar.

Kia Niro’nun nasıl bir paket şeklinde geleceği vesaire belli değil. Yine de, Kia bazı teknolojileri kardeşi Hyundai’nin 2017’de çıkacak olan yeni Hybrid aracı Ioniq’ten alacak gibi duruyor. Kia Niro, ilk olarak Şubat 11’de başlayacak olan Chicago Oto Show’da gösterime çıkacak. Fuar görüntüleri için takipte kalın. Saygılarımla.

Comments


bottom of page