top of page
  • Barış Karaca

Cenevre Motor Show’da Dört Gözle Beklediğimiz 8 Otomobil


Tam adı “Uluslararası Cenevre Motor Show” olan bu önemli fuar otomotiv dünyasından herkesin ilgisini çekeceği dünyanın otomobil adına en büyük organizasyonlarından biri. Bu yıl 86’ncı kez düzenlenecek olan Cenevre Oto Show 3 martta kapılarını ziyaretçilerine açacak. Çok uzun sürmesi beklenmeyen fuarda yeni otomobillerin ve dikkat çekecek yeni teknolojilerin yer alması bekleniyor. Peki Cenevre Motor Show’da bizleri neler bekliyor. Hep birlikte göz atalım.

Jaguar F-Type SVR

Jaguar ve Land Rover'ın yeni özel araç üretim birimi SVR'ı Range Rover Sport SVR'da çıkardığı mükemmel işle tanımaya başladık. Bu ekip şimdi F-Type'ın üstüne SVR olarak farkını koyup piyasaya sürme peşinde. Ancak aracın görüntüleri fuar öncesinde sızdı neyse ki ve bizi bu meraktan bir nebze olsun kurtardı.

Bu dört çeker sürüş makinesi güncel versiyondan, 25 beygir daha fazla olacak. Bu güç 5.0 litrelik V8'den üretilmeye devam edilecek(Bu aracın motorunun sesini dinlemenizi özellikle tavsiye ediyorum). Araç daha hafif olmakla birlikte bazı akıllı aerodinamik dokunuşlardan da geçmiş.

Apollo Arrow

Gumpert markası artık öldü diyebiliriz. Fakat endişelenmeyin. Şimdiye kadar tasarlanmış en kötü adlı araba şirketi “Apollo Automobil” küllerinin dışında bir işe imza atmış. Bu araba “Arrow” kodadıyla Cenevre’de yer alacak. Fuardan birkaç gün önce gelecek ve bu aracı dört gözle bekliyoruz.

Bugatti Chiron

Bugatti Veyron’un varisi olarak uzun zamandır beklenen Chiron Cenevre’de müthiş ayrıntısız bir duruşla merhaba demesi bekleniyor. Nasıl ayrıntısız?Chiron için Veyron’un 8.0 lt. W16 motorunun geliştirilmiş paketi diyebiliriz, bu motor artık1500bhp gibi oldukça yüksek güç üretiyor. 470 km/sa maksimum hız ile oldukça çılgın olduğunu söyleyebiliriz ve 0’dan 100’e 2.2 saniye gibi bir sürede ulaşıyor ve araç tasarım ipuçlarını Bugatti Vision Gran Turismo Concept'ten alacak. Bunlar tamam ancak Bugatti'nin bu sır aracının daha fazla ayrıntısını Cenevre'de de göremeyeceğiz gibi duruyor.

Porsche 911 R

Fotoğrafta gördüğünüz bir 911 GT3, 911 R değil. Ancak 911 R da GT3’ün ruhunu yansıtıyor. GT3’e göre eksik yanları ise arka kanadı, üç pedalı ve manuel vites kutusu diyebiliriz. Manuel Cayman GT4’ten sonra Porsche de titiz araba manyakları için böyle bir spor otomobil üretiyor. Şu an herhangi bir detayı bilinmiyor fakat Cenevre’de açıklanacağı biliniyor. Boxster ve Cayman'ın da 4 silindirli motorlarının da bu fuarda tanıtılması bekleniyor.

Aston Martin DB11

Yaşlanmış Aston Martin DB9 rakiplerinin gerisinde kaldı desek yalan olmaz.Fakat Aston Martin DB11 bu algıyı tamamen dağıtıyor. 5.2 litre V12 çift turbo beslemeli müthiş, devasa, her övgüyü hak eden motoruyla rakiplerine gözdağı veriyor.

Pagani Huayra BC

Zonda özel sürümünde kayıp sayısı komik rakamlara ulaştı. Fakat bir nebze Huayra’yı bunun dışında tutabiliriz. Salomondrin 730 S buna dahil değil tabii ki. Pagani Huayra BC ise bu rakamların dengede kalması için yapılmış desek yalan olmaz.

Fotoğrafta da gördüğünüz üzere bazı detayları öne çıkıyor.Çılgın kanatları ve aero bits ile yeni bir versiyon karşımıza çıkıyor. Çok yakında Cenevre’ye uğrayacak.

Lamborghini Centanario

Lamborghini otomobillerinin fiyatının çılgınca ve saçma seviyelerde şişirildiğini söylemek mümkün. Fakat endişelenmeyin Sant’Agata Bolognose’de her şey planlıdır. Ferruccio Lamborghini’nin 100. Doğum gününde Centenario adıyla çıkan araba yukarıda gördüğünüz Aventador Veneno gibi en çok satılan olma niyetinde.

Volvo V90

Volvoların malikaneler kadar havalı araçlar olduğu bilimsel bir gerçek. Örneğin yeni S90’ı kesinlikle yakışıklı şeytan olarak nitelendirebiliriz. Neyse ki V90 ‘ın resmi detayları için çok beklememize gerek kalmadı, detaylar bu yılın başında ortaya çıkmaya başladı. Ancak araç ilk olarak Cenevre’de görücüye çıkacak.

Ekstra: Skoda'nın da yakın zamanda yayınladığı sözde "gizemli" reklamındaki garaj kapısının da Cenevre'de olmasını bekliyoruz. Skoda tahminimizce Yeti'nin üstünde konumlandıracağı SUV'unu Cenevre'de ortaya çıkaracak.

コメント


bottom of page