top of page
  • Ahmet YASİN

Hızlı ve Öfkeli’nin Uçan Otomobili Lykan Satışta


Lykan, elmas farlar ve altın dikişleri ile süslediği 780 beygirlik süper otomobilinden sadece 7 tane üretti. Umarız Dom bunlardan birini çalmaz.

Lykan Hypersport Lüblanlı şirket W Motors tarafından yapılan, aşırı pahalı ve oldukça nadir bulunan bir süper otomobil. Bu araçtan sadece 7 tane üretildi yani sadece bir göz gezdirmek bile şanslıysanız ömrünüzde bir kez olacak bir olay. Fakat şimdi,daha iyisini yapabilirsiniz: Dubai’de satışa çıkartılmış bir Lykan var.

HyperSport, Hızlı ve Öfkeli 7 filminde olması imkansız bir sahne ile ünlü oldu. Hayır hiç bir araç gökdelenler arasında atlayamaz fakat sürmek çok heyecan verici olmalı. Porsche 911 tabanlı bu süper araç, RUF tarafından geliştirilen 3.7 litre, çift turbo ile 780 beygir güç üretebilen bir motoru kullanıyor. Bu motor 6 ileri düz veya 7 ileri çift kavramalı PDK şanzumanla kombine edilebiliyor. HyperSport 2.8 saniyede 0’dan 100 km/sa çıkabiliyor ve saatte 385 km/sa’lik bir son hız değerine sahip.

Ayrıca bunlara ek olarak Arap Emirlikleri tabanlı bu süper araçta hepsi farların içine entegre beyaz altın, mavi safir ve 15 karatlık 420 elmas bulunuyor. Bunun yanında, farların içindeki mücevherler özelleştirilebiliyor ve şirket aracın iç kısmında değerli titanyum ve değerli taşlar olduğunun garantisini veriyor.

Yeni olan Lykan HyperSport 3.4 milyon dolara satıldı bu rakam Bugatti Veyron’un satış fiyatını neredeyse 2’ye katlıyor. Dubai’de Class Motors’da satılık olarak sergilenen bu simsiyah Lykan’ı sorarsanız fiyatı listelenmiyor ancak fiyatının 7 haneden başladığı kesin. Zenginin malı fakirin çenesini yorarmış. Daha fazla çenemizi yormayalım isterseniz. Yine de Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page