top of page
  • Cemal DEMİR

2018’den Sonra Tüm Rolls Royce’lar Alüminyum


Hali hazırda, alüminyumdan üretilen tek Rolls, Phantom, fakat Phantom bile alüminyum şasiye sahip değil. Phantom’da kullanılan şasi de tıpkı diğer araçlardaki çelikten üretiliyor. Rolls Royce’lar tank misali ağır araçlar. Problem şu ki günümüz dünyası daha verimli araçları gerektiriyor. Bunu sağlamanın bir yolu da araçları daha hafif hale getirmekten geçiyor.

Rolls Royce’tan yapılan açıklamaya göre, 2018’den itibaren satılacak tüm modellerde, yeni geliştirilecekleri alüminyum uzay şasiyi kullanacak. Bu teknoloji Audi, Ferrari ve bazı premium markaların üst modellerinde kullanılmakta ve daha iyi yakıt ekonomisi, ağırlık dağılımı ve yol tutuş sağlıyor.

Yukarıdaki fotoğraf Rolls-Royce’un trafiğe açık yollarda test edilecek test araçlarından birini gösteriyor. Bu araç, bu teknolojinin en iyi şekilde kalibre edilmesini yani Rolls-Royce’un vadettiği “Uçan halı sürüşü”’nünün korunmasını sağlayacak.

Bu haberle birlikte, Rolls-Royce’un beklenen SUV’unun, yeni alüminyum uzay şasiyle piyasaya çıkacağına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ve artık Rolls Royce’un devasa ağırlığından biraz olsun kurtulmasıyla bu makinaların Türkiye asfaltlarına daha az zarar vereceği öngörüsünde de bulunabiliriz. Veda ederken RR SUV’un da fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum(Pek SUV’a benzemediğini ben de kabul ediyorum ama sonuçta Rolls-Royce gibi radikal bir firmadan bahsediyoruz).

Comments


bottom of page