top of page
  • Cemal DEMİR

Hayabusa Motorlu 3 Tekerlekli Bir Meret(Tanom Invader)


Eğer motosikletle araba arasında bulanık bir çizgide yer alan araçları seviyorsanız, Tanom Invader adlı 3 tekerlekli araca göz atmak isteyeceksiniz.

Invader yani Türkçesi "saldırgan" dıştan bakıldığında demeyeceğim, sonuçta baştan sona farklı bir tasarıma sahip. Invader emsali diğer 3 tekerlekli araçlarda olduğu gibi gücü devasa geniş arka lastiklerine gönderiyor. Invader'in sihri ise 197 beygirlik Hayabusa motorunun gücünü arka tekerleğine aktarmasında saklı. Dahası motor önde değil sürücünün arkasında konumlandırılmış. Örneğin, Morgan'ın 3 Wheeler'ı önden V dizilimli 2 silindirli 2 litre 80 beygirlik motoru aracın önüne yerleştirilmişti.

Bu aracın Türkiye'de satışı olmayacak olmasına rağmen aracın fiyatı 164 bin TL ama tabiki bu klişeyle vergisiz fiyatı (bu arada Doları 2.98'den hesapladım ;) ). Vergili fiyatını hesaplamaya kalkmayın daha bu aracın motorsiklet mi araba mı olarak vergilendirileceğini tartışırken kendinizi hükümet, muhalefet konuşmasında bulabilsiniz. Sonuç olarak Invester ucuz bir araç olarak gelmeyecek ama eğer kıyıda köşede kalmış paralarınızı toplarsanız yurt dışından bir zevk ve şov aracı olarak getirtebilirsiniz ki ilginin ve aldığınız hazzın 20 sonra bile kaybolmayacağının garantisi verilebilir. Ve sizi burdan Jay Leno'nun programına bağlıyorum. Türkçesi size aracın testini yapamadık elin gavuru yapmış, anlıyorsanız izleyin anlamıyorsanız ilerletin bakın geçin .Saygılarımla.

Comments


bottom of page