top of page
  • Cemal DEMİR

F1 Şampiyonu Lewis Hamilton, Ken Block’un Mustang’ine Talip


Ralli pilotu olan Block’a göre, Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton, 845 beygirlik ilk 4 çeker gösteri Mustang’i olan “Hoonicorn”unu almak istemiş.

3 kere Formula 1 dünya şampiyonu Hamilton, ünlü ralli ve gösteri sürücüsü Ken Block’un özel yapım aracına talip olduğunu itiraf etti.

Auto Motor und Sport dergisine açıklama yapan Block ise “Lewis, Mustang’imi almak istedi ama söylediğim fiyatı duyunca aniden ilgisi kayboldu.” diye konuştu.

48 yaşındaki Block’un garajındaki en etkileyici araçlardan biri olan tamamiyle eşsiz 1965 model Ford Mustang, Block’un ünlü “Gymkhana” videoları için özel olarak tasarlanıp, hazırlandı.

Block, pazarda hali hazırdaki hiçbir aracı, “Hoonicorn”una tercih etmeyeceğine belirterek, fiyatı satmak istemediğinden dolayı yüksek tuttuğunu öne sürdü. Ayrıca, “Ben neden bikaç yüz bin doları, rallide kullandığım Fiesta’dan yavaş olan bir araç için harcayayım?” dedi.

Aracın motoru 6.7 litre v8, 8000rpm’de 845 beygir güç ve 1010 Nm giib devasa bir tork üretebiliyor. Araç tübik uzay şasiyle 3 boyutlu modellemeyle üretilmiş. Süspansiyon sistemi Solidworks programında tasarlanmış. Araçtaki merkeze yerleştirilmiş coilover süspansiyonların hareketi, alüminyum kontrol kollarıyla iletiliyor(Pushrod). Ön aksta, tekerleklerin yüksek açılara kadar dönebilmesi için fren sistemi ve porya, tekerleklerin içinde konumlandırılmış.

Bu tür gösteriler için özel tanesi 2000 TL'den fazla olan 295/30/R18 Pirelli Trofeo R lastikler kullanılmış. Araçta ayrıca hidrolik el freni bulunuyor. Devasa motorun gücünü, 6 ileri sıralı şanzıman ile 4 tekerleğe iletiyor. Gösterge paneli, direksiyon vb. yerler karbonfiberden yapılmış.

Neyse daha fazla, teknik konuşmadan yazıyı sonlandıralım yoksa sizin başınızı daha çok şişiririz. Bir de, sayın Chris Harris'in bu canavarı tanıttığı videoya gö atmak isterseniz, video sizi bekliyor. Saygılarımla.

Kommentare


bottom of page