top of page
  • Melih Salay

Avrupa'daki SUV patlaması Hyundai’ye yaradı


Hyundai’ın açıkladığına göre, yeni Tucson Eylül ayında pazara çıktığından beri markanın en hızlı satılan modeli oldu. Yeni SUV, yerini aldığı ix35 modelinden daha sağlam bir tasarımla birlikte ileri güvenlik teknolojileriyle ve ergonomik gelişimlerle geldi.

Hyundai Avrupa’daki SUV talebinin artmasından faydalanmış oldu ve Hyundai’in baş işletme müdürün Thomas Shchmid’in dediğine göre Tucson, geçmişteki bütün Hyundai modellerinin ilk çıkış satışlarını geride bıraktı.

Schmid’in aracın ilk basın lansmanında, tasarımıyla ilgili kullandığı cümle şu: "Tucson’ın tasarımı baş döndürecek". Shimid ayrıca, potansiyel alıcıların Tucson’ı ilk gördüklerinde bunun bir Hyundai olduğuna şaşırdıklarını söylüyor.

Hyundai'in ix35’i yılda 80bin-90bin adet satmıştı. Bundan yola çıkaran Hyundai Tucson’ın 100bini aşmasını bekliyor. Hyundai’in satışlarının dörtte biri SUV’lerinden geliyor.

Tucson bu segmentteki araçlar arasındaki en geniş bagaj kapağına sahip(yaklaşık 1.1 metre). Ayrıca bagaj otomatik açılabiliyor.

Hyundai’in belirttiğe göre, daha çok premium araçlarda bulunan güvenlik ve teknolojik donanımları, Tucson daha daha ulaşılabilir fiyatlarla geniş kitlelere yayıyor. Tucson'da opsiyonel olarak sunulan acil durum fren asistanı, çarpışmaları önlemek veya çarpışmanın şiddetini azaltmak için 70 km/sa hıza kadar yayaları, 180km/sa hıza kadar ise diğer araçları fark edebiliyor. Tucson'da bir de, park yerinden geri geri çıkarken yoldan geçen araç olduğunda uyarı veren bir güvenlik sistemi mevcut.

Tucson, ix35’ten daha uzun, daha geniş, daha alçak ve daha büyük iç hacme sahip. Ayrıca Tucson'un bulunduğu platformda %30 daha gelişmiş yüksek mukavemetli çelik kullanılmış.

Hyundai Tucson’ın bazı özellikleri:

  • Ön koltuklar havalandırmayla doğrudan soğtulabiliniyor. Hyundai’in dediğine göre bu özellik kitlesel pazardaki kompakt SUV’ler arasında tek.

  • Tucson son nesil navigasyon sistemine sahip, 8 inçlik yansıtıcı olmayan büyük bir ekran ile birlikte.

  • Tucson’ın Avrupa’da iki benzinli, üç dizel motorlu seçenekleri var.

  • Araç 7 vitesli çift kavramalı transmisyon sistemine sahip.

  • Aracın CO2 emisyonu 119 g/km

  • Hyundai’in belirttiğine göre bagaj kapağı araca yaklaştığınızda otomatik olarak açılıyor ve 1.1 metre ile sınıfındaki en geniş bagaja sahip.

  • Bagaj hacmi 513 litre. Arka koltukları yatırılmasıyla elde edilen hacim ise 1503 litre.

  • Aracın 2016 modelinin baz fiyatı Türkiye'de 81.700 TL'den başlıyor.

bottom of page