top of page
  • Cemal DEMİR

Ferrari GTC4Lusso: Yeni İsim, Yeni Tasarım


Tazelenmiş Ferrari FF güncellenmiş görünüşü, yeni ismi ve mütevazı bir güç artışıyla birlikte geliyor.

Eğer, Ferrari’nin yenilenmiş 4 koltuklu makinası için bekliyorsanız, sizin için iyi bir haberimiz var. Bu araç Ferrari’nin yeni canavarı, Cenevre Oto Show’dan önce yüzünü gösterdi. Aracın kompleks ama bir o kadar da şık yeni görüntüsüne uygun giden bir ismi var: GTC4Lusso.

Aracın dış görüntüsünün FF’e göre budanmış, kıvrılmış, bükülmüş bir havası var. Bunların dizaynı taze tutmaya yaradığını düşünsek de Ferrari değişikliklerin GTC4Lusso’nun sürtünme katsayısını oldukça geliştirdiğini söylüyorlar.

Kaputun altında bulunan 6.3 litrelik V12 korunmuş, fakat ek 29 beygir, 8000 devirde 680 beygir gücü beraberinde getirmiş. Motor, 5750 devirde 700Nm tork üretebiliyor, üstelik Ferrari’nin iddia ettiğine göre torkun yüzde 80’i 1750 devirde dahi ayağınızın altında.

Aracın ağırlığı tüm sıvılar dolu ve sürücüyle birlikte 1995kg ve bu ağırlık hafifletici opsiyon paketiyle birlikte. Ağırlık dağılımı 47-53 ön-arka olarak ayarlanmış.

Ferrari, motorun torkunu kontrol edebilmek ve kullanışlılığını arttırabilmek için GTC4Lusso’ya FF’de olduğu gibi dört tekerlekten çekişin yanı sıra dört tekerlekten yönlendirme bulunduracak. Ferrari dört tekerlekten çekişle birlikte dört tekerlekten yönlendirme sunan ilk İtalyan marka olma özelliğini de taşıyor.

İlk olarak F12 tdf'de kullanılan 4 tekerlekten yönlendirme sistemi

F12 tdf'de kullanılmaya başlanan dört tekerlekten yönlendirme sistemi, FF'de kullanılmaya başlanan dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte çalışıyor. Sistem ayrıca özellikle karla kaplı yollar gibi kötü koşullarda, yol tutuşu optimize etmesi için fren bazlı diferansiyel, ayarlanabilir amortisör ve Ferrari'nin Slip Side Control(Yana kayma kontrolü) ile entegre olarak çalışıyor.

Aracın içi, yüksek konfor vaat eden yüksek kalite materyalleriyle tipik bir Ferrari görünümünde. Şaşırabileceğimiz nokta yeni eğlence sistemi paketi ile gelen ve merkez konsolu kaplayan 10.25 inçlik aşırı klas dokunmatik ekran.

Araç 680 beygir ve 700 Nm tork sunuyor, bu yüzden eğlence sistemi açıkçası çok da umurumuza değil. Ferrari GTC4Lusso’nun oldukça hızlı bir araç olacağının sözünü veriyor. Ferrari’nin açıkladığı araç 100km/sa’e 3.4 saniyede(FF’de 3.7s) çıkacak ve son hızı FF’de olduğu gibi 335km/sa olarak kalacak.

GTC4Lusso, Mart ayında yapılacak Cenevre Oto Show’da sergilenecek ABD ve Avrupa için fiyatının 360 bin dolar olması bekleniyor.

bottom of page