top of page
  • Melih Salay

Alfa Romeo F1'e Geri Dönüyor


Alfa Romeo'nun Formula haberlerine bir yenisi daha eklendi. Alfa Romeo motor sağlayıcılarından olan Ferrari’nin motorunu kullanıp sadece marka ismini taşımaktan ziyade tamamen F1’e giriş yapabilir.

Bu konuyla ilgili Fiat Chrysler Grubu CEO’su Sergio Marchionne bugün yayınlanan ropörtajında“Alfa Romeo kendi şasisini yapabilecek durumdadır, tıpkı kendi motorunu yapabileceği gibi” dedi .

Aynı zamanda Ferrari’nin de başında olan Marchionne, Aralık ayında Ferrari’nin Maranello tesislerinde gazetecilere söyledikleriyle Formula 1’e katılma olasılığını yükseltmişti. Aynı zamanda Marchionne Fiat Chrysler Automobiles markası altında aktif olmanın, küçük ölçekli bir varlığın olmasından önemli olduğunu söylüyor.

Kendisine Alfa Romeo’nun Le Mans 24’e katılma olasılığı sorulduğunda “Alfa Romeo’yu Formula 1'e koymayı daha çok yeğlerim. Alfa Romeo’nun kendisini ‘spor markası’ olarak sayması için onun Formula 1’e dahil olmaları gerekiyor. Nasıl mı? Muhtemelen Ferrari ile işbirliği içinde.” dedi.

Formula 1’in ilk iki yılında, 1951 ve 1952 yıllarında, şampiyonluğu Alfa Romeo aracını süren İtalyan Giuseppe 'Nino' Farina ve Argentine Juan Manuel Fangio kazanmıştı. Alfa Formula 1’de 1960 ve 70'li yıllarda motor sağlayıcısı olarak yer aldı . 1979’da ise F1’e takım olarak yeniden girmişlerdi. Fakat Alfa 1985’te elini ayağını F1'den çekti.

Alfa Romeo 159 (1951) Juan Manuel Fangio

Ferrari ise 2016 yılı itibariyle kendi aracının dışında üç takıma motor sağlıyor; Sauber, Toro Rosso ve Formula 1’e bu sene ilk kez dahil olacak olan Haas F1.

bottom of page