top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

En Yeni Formula 1 Aracı!


Yeni Formula 1 araçları, bu sezon tasarımlarında oldukça çarpıcı değişiklikler yaparak, yeni sezondaki araçlarını tanıtmaya başlıyor. Williams ise yeni sezon için aracını yenileyen ilk yarış ekibi.

Araçlarını daha uzun, daha geniş ve daha aerodinamik tasarlamışlar. Araç yeni kurallar gereği daha uzun ve geniş tasarlanmış. Ön ve arka spoilerlar önceki araçlarına göre daha büyük ve yere daha fazla basınç uygulayabiliyor. Bu sene boyut ve şekil kısıtlamaları da daha esnek hal aldığı için yeni nesil F1'lerin çok daha aerodinamik olması kaçınılmaz!

Yeni sezonda kurallar, takımların Pirelli lastiklerini kullanmasını emrediyor. Tabi ki bu durumda Pirelli'ye düşen görev araçların pite girmesini en az sayıya indirmek. Lastik üreticisi lastiklerini karoserin genişlemesiyle orantılı olarak genişletmeyi tercih etti. Sadece bu da değil; firma, yarış esnasında lastikler ısındığında araçların yol tutuşunu azaltmamak üzere görevlendirildi.

Formula araçları, ilk kez 2014 senesinde adını duyuran KERS hibrit teknolojisiyle uyumlu üretilmek zorunda. Özellikle bu sezon daha da uyumlu olmalı. Williams FW40 ismini verdiği aracında, Mercedes-Benz tarafından tedarik edilen güç aktarım organlarını kullanmaya devam etmeyi tercih edecek.

bottom of page