top of page
  • Atahan TOPKÜL

2016 WRC: Bol Kaza, Bol Drift, Bol Kaza


2016 sezonunun iyilerine ve kötülerine uzunca bir göz atmaya ne dersiniz?

Bir başka Dünya Ralli Şampiyonası(WRC) sezonunu daha geride bıraktık ve Sébastien adında bir Fransız pilot şampiyon oldu. Bu yıl, Sébastien Ogier, hem pilotlar şampiyonluğunu kazandı hem de Volkswagen’e markalar şampiyonluğunu kapmasında yardım etti.

Ogier ve VW, birlikte dördüncü sezonlarına damgasını vuruyor ve maalesef bu isimlerin en azından yakın gelecek için birlikte anıldığı son sezondu.

TheRub adlı bir YouTube kullanıcısı, çeşitli kaynaklardan video parçaları toplayıp 2016'nın en iyi ve en kötü anlarını, ralli heyecanını yaşamak isteyenler için derlemiş. Buz ve kar yüzünden yapılan kazalar biraz yavaş ama aynı zeminde gayet hızlı kahramanlar da var. Uzun mesafeli atlamalar ve birçok güzel hareketi içeren videoda heyecan bir an için azalmıyor. Bazı çılgın hayranlar, tehlikeli ve yasak yerlerde yarışı izleseler de bu maalesef rallinin bir parçası...

Dünya Ralli Şampiyonası(WRC) pilotları tarafından yapılan sürüş, herhangi bir yarış serisinde bulabileceklerinizden çok daha üstün. Hız bakımından diğer motor sporlarına göre yavaş kalsa da, WRC pistinin olayı, dünyanın herhangi bir yerindeki bir yolda otomobil üstünde en iyi kontrole sahip olunmasıdır. Üstelik etap trafiğe kapalı olsa 180km/sa hızla giderken bile geçtiğiniz köyün birinde ineğin veya yabani bir hayvanın yola çıkma ihtimaline bile hazırlıklı olmalısınız.

Ancak kontrol ve kaos arasında ince bir çizgi var ve bu video bu çizginin fethedilmesi ve geçilmesi durumunda ne olacağını gösteriyor.

Sürücüler ve dolayısıyla araçlar orman ve çöllerin içinde yarışıyorlar. Yarış; çakıl ve asfalt, çamur ve kum, kar ve buz üzerinde gerçekleşiyor. Patikalar bu tür sıkı koşullarda yer alıyor. Bu yarış, bir insanın direksiyon başında ne kadar yetenekli olabileceğini gösteriyor ve bu gerçekten inanılmaz.

O zaman, 2016 sezonunun iyilerine ve kötülerine bir göz atalım. Kendinize 18 dakika ayırın ve ralli heyecanının keyfini çıkarın. Otokılavuz’u takipte kalmanız dileğiyle.

bottom of page