top of page
  • Cemal DEMİR

Nerden Nereye: Son 20 Yılda NCAP Bize Ne Kattı?


NCAP kuruluşunun 20. Yılına özel bir video hazırladı. 1997 model Rover 100 ve Honda Jazz’ın yer aldığı videoda, 20 yılda güvenlik teknolojisinin geldiği nokta açıkça kendini belli ediyor.

Bakmakta olduğunuz araçlardan biri günümüzün modern ve güvenli bir Japon, diğeri ise 1997 yılı için bile güvenli sayılamayacak bir İngiliz.

Euro NCAP çarpışma testlerinin 20. Yılını kutlamak için, 1997 model Rover 100 ve 2017 model bir Honda Jazz’ı zedelenebilir bariyere çarptırdılar ve bizim doya doya izleyebilmemiz için kaydettiler. E tabi bir de “20 yıl öncesine göre, günümüz araçları ne kadar güvenli?” sorusunun cevabını öğrenmek için…

Cevap videodan anlayabileceğiniz üzere ‘çok daha fazla güvenli’. İki otomobil de zedelenebilen alüminyum bariyere Euro NCAP standartları gereği 64km/sa hızla, aracın %40’ının bariyerle örtüşeceği şekilde kafadan çarpıyor.

Jazz gayet iyi sonuç alıp 5 yıldızı kaptı. Üstelik piyasada satılmakta olan en güvenli küçük segmentlerden biri konumunda olan Jazz’ın fiyatını, enflasyonu hesaba katıp Rover’ın o dönemki fiyatıyla kıyaslayınca hemen hemen aynı olması da acı bir gerçek. Daha güven veren haberler için Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page