top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Kış Lastikleri Ne Kadar Gerekli?


Yaz, dört mevsim ve kış lastikleri aşağıdaki videoda kaygan zeminde boy ölçüşüyor.

Otokılavuz ekibi olarak güvenle seyahat edebilmeniz için bu yazımızda kış lastiklerinin buzlu zeminlerdeki önemine değineceğiz. Sıcaklığın 4 santigrat derecenin altında olması, buzlanmayla her an karşı karşıya gelme riski oluşturur. Dört mevsimlik lastiklerin yaz lastiklerine oranla kaygan zeminlerde daha güvenli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz; ancak biz yine de kış lastiklerine gereken önemi vermenizi öneriyoruz.

Tire Rack şirketi tarafından 2009 yılında yapılan testte, sadece yaz ve kış lastiklerinin karşılaştırıldığı testlerin aksine; dört mevsim lastikleri de göz önünde bulunduruldu. Videoyu izledikten sonra buzlu zeminde hangi lastik türünün daha güvenli olduğunu rahatlıkla görebilmemiz için farklı açılardan çekimler yapıldı. Bugüne kadar bu denli açıklayıcı bir videonun çekildiğini sanmıyorum. Sürücüleri bilinçlendirmek ve sürücülere lastiklerin önemini anlatmak için son derece sağlıklı bir video olduğunu düşünüyorum.

Videoyu izlemeden önce yaz lastiklerinin kötü bir sonuç vereceğini tahmin etmek kolay. Peki dört mevsim lastikleriyle kış lastikleri ? Videoyu izlediğinizde çok şaşıracaksınız. Bu arada; böyle bir zeminle kolay kolay karşılaşmayabilirsiniz ancak soğuk hava koşullarında, özellikle de hava 4 santigrat derecenin altında olduğunda kesinlikle kış lastiklerinizle yolunuza devam etmenizi öneriyoruz. Daha fazla paylaşım için Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page