top of page
  • Cemal DEMİR

Maserati’nin İlk SUV’u Levante Cenevre Öncesi Ortaya Çıktı


Maserati, 100 yıllık tarihindeki ilk SUV’u olacak Levante’nin kamuflajsız fotoğraflarını yayınladı.

Maserati yetkilileri Levante için, “Aracın yüz hattı Maserati markası ve belirgin İtalyan karakterini açıkça yansıtıyor: agresif ön görünüş, 2 parçadan oluşan ve radyatör ızgarasına kadar uzanan konikleştirilmiş farlar.”

Maserati'nin crossoverı, arkaya doğru alçalan tavan ve çerçevesiz kapı pencereleriyle aerodinamiyi ön planda tutmuş.

Markanın söylediğine göre, havalı süspansiyon ve elektronik kontrollü amortisörler de, dört çeker sistemi ve 8 ileri otomatik şanzıman gibi Levante’nin tüm versiyonlarında standart olarak sunulacak. Motor seçenekleri hâlâ gizli tutulsa da, turboşarjlı 3.0 V6 ve Ferrari kaynaklı 3.8 V8 seçenekler arasında gibi duruyor ve Maserati’nin söylediğine göre araçta dizel motor seçeneği de sunulacak.

Araç, Fiat Chrysler’in Mirafiori fabrikasında üretilecek. Bir zamanlar, FCA(Fiat-Chrysler grubu) Levante’yi(o zamanlarki adı Kubang'dı yukarıdaki fotodaki araç) Jeep Grand Cherokee’nin yanında Detroit yani ABD’de üretmeye niyetlendi. Fakat yöneticiler lüks marka Maserati’nin İtalyan yapımı olarak kalmasında fikir ayrılığına düştüler ve sonra araç yeniden tasarlandı ve görücüye çıkması gecikti.

Levante’nin satış fiyatı henüz belli değil, fakat Avrupa’da bahar aylarında satışa çıkması öngörülüyor. Aracın örtüsü gelecek ayki Cenevre Oto Show’da açılacak. Cenevre’den sonra daha fazla detayla karşınızda olacağız, takipte kalın. Saygılarımla.

bottom of page