top of page
  • Barış Karaca

2017 Bentley Mulsanne


Artık herkes en iyi seviyedeki lüks otomobilleri tanımlamak için “pinnacle(zirve) car” kelimesini kullanıyor. Hangi otomobiller bu tabirin karşılığını veriyor derseniz tabii ki Maybach’a ve Pullman’a bu tabir çok yakışıyor. Peki lüks otomobil üreticisi Bentley’in hangi aracı pinnacle car? Tabii ki Bentley Mulsanne.

Yenilenmiş 2017 Bentley Mulsanne gelecek hafta Genevre Auto Show’da ilk kez görücüye çıkacak. Yenilenen bu Bentley lüks otomobilseverin karşısına Mulsanne Extended Wheelbase(Genişletilmiş Aks Mesafesi) adıyla çıkacak. Mulsanne Extended Wheelbase kullanıcılara daha bir uzun aks mesafesinin yanında bir çok teknoloji, harika bir sürüş sunuyor.

Bentley’in tüm bu özellikleri sunmak için çok fazla zaman harcadığı kaçınılmaz bir gerçek. Harcanan bu zamanda otomobilin içinde ve dışında her detay düşünülmüş ve muazzam bir işçilik çıkarılmış. Peki 2017 Mulsanne bize neler sunuyor?

İlk olarak Mulsanne’nin motor özelliklerinden bahsedelim. Yenilenmiş Mulsanne yaklaşık 6.8 litre çift turbo beslemeli V8 bir motora sahip. Motordan 505 beygirlik güç ve 1020 nm tork almanız mümkün. Mulsanne 0-100km’ye 5.1 saniyede ulaşabiliyor ve 295 km/sa maksimum hıza sahip. Motorun yakıt ekonomisi hakkında henüz bir detay yok fakat düşük motor yüklerinde silindir deaktivasyonuyla dört silindirli bir kullanım sağlıyor.

Geçen yıl tanıtılan Mulsanne Speed ise 530 beygirlik güç ve 1100 nm tork üretirken, Speed’in 0-100’ü 4.8 saniye ve maksimum hızı 305 km/sa'ti.

Eğer bir Bentley’in içindeyseniz kendinizi dünyanın en şanslı insanlarından biri olarak görebilirsiniz. Çünkü Bentley’in otomobil içinde sunduğu imkanlar ve yolculuk boyunca sağladığı konforla diğer lüks araçlara her zaman gözdağı vermiştir fakat yeni Mulsanne ile bu imkanlar üst düzeye çıkarılmış.

Mulsanne’nin iç döşemelerine gelirsek harika bir deri işlemeciliği göreceğimiz kaçınılmaz. Koltuklar, kapılar ve direksiyon ve birçok yerde bu işlemeciliği görüyoruz. Aracın ön tarafında 8 inçlik bir dokunmatik ekran mevcut. 2200 watt gücündeki ses sistemi aracın farklı yerlerine konumlandırılan 18 adet hoparlörler ile son derece muazzam bir ses sistemi oluşturuyor. Ayrıca Mulsanne’de Android Auto ve Apple CarPlay seçenekleri de mevcut.

Otomobilin arka koltuklarına gelirsek neler yok ki. Öncelikle Bentley’in arka koltukta oturan yolcuları çok önemsediği tartışılmaz bir gerçek. Bunu kanıtlayan en büyük değişim ise aks mesafesinin büyütülmesi. Yani daha uzun bir araç. Artan aks mesafesi sayesinde arka koltukta oturan kişinin ön koltukla olan mesafesi yaklaşık 25 cm olmuş. Bu rakam ile bir uçaktan daha konforlu olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca koltukların yatma mesafesi oldukça fazla. Böylece rahatça dinlenebiliyorsunuz.

Arka tarafta bulunan , kupa, kalem tutacakları, USB girişleri ve portatif masalarıyla kendinizi bir ofiste sanabilirsiniz. Ayrıca araçta 10 inçlik tabletler mevcut. Bu tabletleri isterseniz ön koltuğun kafalığında isterseniz yanınızda da kullanabilirsiniz. Tabletlerde internet bağlantısı ve 32 GB depolama alanı mevcut.

Sizi meraklı gözlerden uzak tutacak elektronik perde sistemi araçtaki bir diğer özellik. Ayrıca aracın önünde elmas bölmeli ızgaralar ve led aydınlatmalar var. Arka stop lambası ve yan ızgaralarda “B” harfi özellikle vurgulanmış. Yenilenmiş Mulsanne'nin fiyatı henüz belli değil, ancak yaza doğru satışa sunulacağı söyleniyor.

bottom of page