top of page
  • Melih Salay

En Güzel 10 Mobil Yarış Oyunu


Günümüzün ortalama akıllı cihazları bir 8-bit oyundan çok daha fazlasını oynatabilecek durumda. Artık işleri daha ciddileştirme zamanı.

Horizon Chase

Ultra gerçekçi Formula 1 ve Ralli oyunları öncesinde yarış oyunları doruklarına Cruis’n USA ve Top Gear gibi oyunlarla çıkmıştı. Eğer o günleri hala hatırlıyorsanız Horizon Chase - World Tour o günleri hatırlatabilir. Soundtrack’inden tutun güzel ve eski/klasik grafiklerine kadar bu oyun özellikle 90’ların arcade tarzını yansıtıyor. Estetiğinin ötesinde bu eskileri yansıtan oyun, günümüz oyunlarına da kafa tutabilecek cinsten.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Death Rally

Elbette, sadece dokunmatik joystickle oynanan ve pek etkleyici grafikleri olmayan bir oyun başta kötü bir izlenim bırakabilir, ancak Death Rally’nin bu eksiklikleri, yine zevkli tampon tampona bir ‘savaş’ sunarak unutturuyor. Evet, savaş. Araçları geliştirerek yeni özellikler ve silahlar ekleyip oyunu ilk günk olduğundan daha zevkle oynamak mümkün.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Reckless Racing 3

İki yaşında olabilir ama bu oyun hala mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi kuşbakışı yarış oyunu. Reckless Racing 3’te Pixelbite Games, ustaca aşırı eğlenceli drift dinamiklerini ve sezgisel tuş konrtollerini bir araya getirip oldukça zevk veren bir oyun ortaya çıkarmış. Oyun içi araç hızları diğer oyunlar kadar hızlı olmasa da, hızlı olmasına gerek olmadığını da hissettiriyor oynarken.

Ücret: 20 kuruş

Platform: Android ve IOS

Checkpoint Champion

Tartışmaya yer bırakmaksızın Checkpoint Champion en deli yarış oyunlarından bir tanesi Aynı zamanda hoş bir kontrol sistemine sahip bir oyun. Oyunun amacı belirli bir zaman içinde kontrol noktalarından geçmek. Zamanla ustalaştıkça daha da zevkli hale gelen oyun başlarda biraz sabır gerektirse de zamanla zevk veren bir zorluğa sahip.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Battle Riders

Çoğu savaş-yarış oyununun aksine gibi bu oyun hızlı parkların değil, usta parmakların oyunu. Elbette Battle Riders futuristik bir kombat oyunu ve yarış teması altında. 6 farklı oyun türünden birinde en heybetli araçlarn birisini seçip aracın silahlarıyla ortalığı yakmak! Diğer araçlara saldırıp yarışı kazanmak oldukça zevkli olsa gerek. Ne yazııki bu zevki sadece IOS kullanıcıları tadabiliyor.

Ücret: $4.99

Platform: IOS

Traffic Rider

Traffic Rider stresli bir oyun mu yoksa üstü kapalı motosiklet sürüş güvenliği bilinci aşılayan bir oyun mu? Siz karar verin. Oyunun amacı şeritleri bozmak, gelen ve giden araçların arasından son süratle geçmek. Nereye kadar? Oyunun sonu... ölüm... ya da bölümü bitirmek. Oyunda 40 bölüm var ve pek kısa sürdüğü söylenemez. Tek boyutlu oyun olmasına rağmen Traffic Rider şaşırtıcı bir şekilde güçlü bir oyun ve bu listede yer alıyor.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Real Racing 3

Böyle bir oyunun telefonda olması şaşırtıcı. Bu oyunun bilgisayarda olmasını beklersiniz, ancak telefon dünyası da o kadar gelişti. Büyük ve uzu soluklu bir oyun olan Real Racing, hem araç koleksiyonuyla, hem oldukça güzel grafikleriyle bu listedeki en önemli ve dikkat çeken belki de. Eğer gerçekten konsol kalitesinde bir oyun arıyorsanız, Real Racing telefonlarınıza göre. 8 kişilik multiplayer'dan tutun araç modifikasyonuna kadar bu oyun birçok özellik sunmakta.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Asphalt Airborne 8

Real Racing'le gerçekçiliğe yaklaşmışken Asphalt ile birazcık fantastikliğe kaçabiliriz sanırım. Güzel grafikleri ve eğleneli oynanışıyla Real Racing 3 çok gerçekçi, dolayısıyla sıkıcı derseniz daha aksiyonlu ve bir o kadar büyük bir oyun olan Asphalt tam size göre. Bu oyunda turbo ve drift öenmli yer tutuyor. Turbo kullanarak rakiplerin üzerinden uçarak bile geçebilir, son virajda yarışı kazanabilirsiniz.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Need for Speed: No Limits

Efsane oyun mobilde de var elbet. Ve baştan sorna yeniden dizayn edilmiş bir oyun. Need for Speed: No Limits telefonunuz görüp görebileceği en iyi yarış oyunlarından birisi. Oynanış Real Racing 3'ün yanında pek gerçekçi kalmasa da zevk konusunda Asphalt'tan geri kalır yanı da yok. Oyun güzel ilerliyor ancak bir yerden sonra çoğu ücretsiz oyunun çıktığı noktaya çıkıyor. Devam edebilmek için artık cüzdanı çıkarmak zorunda bıraktırabilir.

Ücret: Ücretsiz

Platform: Android ve IOS

Slingshot Racing

Bu listedeki en eşsiz oyun bu oyun. Özgün ve yaratıcı bir oyun hoş grafikleriyle ve eğleceli oynanışıyla zevkle geçirilecek saatler sunacak bir oyun. Aracı virajlarda kaydırmak gerek. Bu kısım işte oyunu farklı yapan. Bunun için kancayı virajın ortasındaki çapaya tutturup aracı kaydırarak virajı başarıyla döndürmeniz gerek. Yarışta d asıl mesele doğru zamanda kancayı atıp virajı güzel dönmede yatıyor doğal olarak. Oynanması gereken oyunlardan birisi elbet.

Ücret: 2.21 TL

Platform: Android ve IOS

bottom of page