top of page
  • Cemal DEMİR

Baz Modeli 200 Beygir Turbo İle Geliyor


( Giulia Quadrifoglio )

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio kesinlikle mükemmel olacak. Giulia sadece bu 500 beygirden fazla güç üreten üniteyle gelmeyecek elbette ama Nurburgring’i 7:39’luk bir sürede turladığını hatırlamak bile adrenalini dorukta hissedebileceğinizin garantisini veriyor. M4’ün tur süresi 7:54 yani en yakın rakibinden 15 saniye daha hızlı ayrıca Lamborghini Murcielago ve Ferrari 430’dan da 1’er saniye daha hızlı(sonuçta bu bir sedan değil mi bu lanet mühendislerin sorunları ne dostuum?). Tahmin edebileceğimiz üzere bu pist canavarı herkese hitap etmeyecek. Bu yüzden Alfa Romeo, Cenevre Oto Show’da daha uysal Giulia’ların neye benzeyeceğini gösterdi.

(Baz model Giulia)

Baz model 4 silindirli 2.0 litre turboşarjlı 200 beygir ve 330Nm üreten benzinli ve biri 150 beygir 380Nm, diğeri 180 beygir 450Nm üreten 2 farklı 2.2 litre turbo dizel motor tanıttı. Tabi bunların dışında “pist için almayacağım da sollamalarda beni üzmesin” diyen genç ve kendini genç hisseden müşteriler 2.9 litre V6 çift turbolu 510 beygir ve 600Nm’cik üreten bir motoru da tercih edebilir. Bu motor aracın 1523 kilogramlık kütlesini 0’dan 100km/sa’e 3.9 saniyede çıkarmaya ve 305km/sa’e çıkarmak için yeterli oluyor.

QV ayrıca tork-yönlendirmeye(torque vectoring) ve ayarlanabilir sürüş modlarıyla aracın performansını yükseltiyor. Ve bitmedi, araç ayrıca düz vites “:))”.

Daha düşük versiyonlar da yeterince teknolojik donanımı paylaşacak. Elektromekanik fren sistemi, ön çarpışma uyarı asistanı, otonom frenleme, yeni 8 ileri otomatik şanzıman ve ön tampondaki aktif aerodinamik dağıtıcı ve daha fazlası alt modellerde de sunulan özellikler arasında. Giulia’da önde double wishbone(çift salıncak süspansiyon) bulunurken arkada 4 kollu bağımsız süspansiyon kullanılmış.

( Giulia Super )

Aracın içinde deriyle birlikte kullanılan ahşap detaylar araçtaki lüks ve sporu harmanlamış. Vitesin arkasında konumlandırılan joystickten kontrol edilen 8.8 inçlik dokunmatik ekrandan, araçtaki eğlence sistemi ve ömür boyu güncelleştirme sözü verilen navigasyon sistemi kontrol ediliyor.

Gösterge tablosunda ekran donanım seviyesine göre bağlı değişen 3.5 inç veya 7 inçlik ekran bulunuyor. Giulia’da 3 farklı donanım seviyesi bulunuyor; Giulia, Giulia Super ve Giulia Quadrifoglio. Luxury ve spor paket de bunların yanında sipariş edilebiliyor. Luxury paket deri döşeme ve ahşap detaylar eklerken, spor paket alüminyum detaylarla birlikte spor direksiyon simidini getiriyor.

Avrupa’da Giulia’nın üretimi 14 Mart’ta başlıyor. Bilmediğimiz şey ise şimdilik fiyatı. Türkiye pazarında rekabetçi olması için dizel versiyonunun 170-180 bin TL seviyesinin üstüne çıkmaması gerek, yine de bu rakam ülkemizdeki vergilendirme sistemine göre zor görünüyor, bu yüzden sokaklarda C180 yada 3 Serisi kadar görme şansımız yok gibi duruyor, Alfa’ya şans dilemek gerek. Saygılarımla.

bottom of page