top of page
  • Melih Salay

Skoda VisionS Cenevre'de Tanıtıldı


Birkaç teaser'dan sonra Skoda sonunda VisinonS konsept SUV'si meydana çıkarttı ve bu araçla bize -muhtemelen 'Kodiak' adıyla anılacak olan- çıkışına yaklaşılan büyük SUV'sinin de neye benzeyeceğini gösteriyor.

Skoda'nın belirttiğine göre aracın tasarımı Çek kübizmi ve Bohemian Kristali anlayışlarından esinlenilerek yapıldı(anlamlarını biz de bilmiyoruz inanın ki :D). Ön tamponda, yan profillerde ve arkada keskin çizgilerin kullanılmasıyla birlikte araç genel olarak açısal bir tasarıma sahip. Yine Skoda'nın öne çıkan ızgara tasarımı kullanılırken, şık LED farları dikkat çekiyor.

Konsept SUV 3 sıra koltukla geliyor. Araç 4.7m uzunlukta, 1.9 m genişlikte ve 1.68m yüksekliğe sahip. VisionS aynı zamanda çift egzoz sistemiyle, bagaj kapağı spoiler'i ile ve çıkıntısız kapı kollarıyla gelecek.

İç kısımda ise VisionS, 6 koltuğa sahip ve teknolojiyle dolu bir halde. İçeride dijital gösterge paneli, öndeki yolcu için eğlence sistemi, dokunmatik kontroller var. Deri döşeme seçeneği de bulunan araç arkada oturan yolcuları hayal kırıklığına uğratmayacak. Çünkü arka koltuk eğlence sistemi, yakından bakıldığında koltuğa montelenmiş bir akıllı telefon/tablet gibi.

SUV, benzin-elektirik hibrid güç ünitesinden hareketini sağlayacak. 1.4 litrelik 154 beygir gücündeki benzin motoru ve 2 elektrik motoru ünitesi (250Nm torka sahip) , 54 beygirlik vites kutusu üzerine monte edilmiş ünite(220 Nm torka sahip) ve 114 beygirlik arka aks üzerine yereştirilmiş motorla (270Nm tork) asfaltı ağlatacak. Ayrıca araca 'akıllı' dört teker sürüş sistemi (AWD) ile mekanik bağlantı kullanmadan bütün hareketi 6 vitesli ve çift kavramalı DSG'ye aktaracak.

Skoda çalışanlarının iddia ettiğine göre araç 0-100'ünü 7.4 saniyede tamamlıyor ve 50 km'lik elektrik menziline sahip. Aracın tüm güç aksamının çalışması durumunda toplam menzil 1000km civarında. Çoğu hibrid araçta olduğu gibi sürücü isteğine bağlı olarak sadece elektrik yada sadece benzinli bir araç olarak kullanılabiliyor.

VisionS konseptinin üretimi, muhtemel adı Kodiak olan araç MQB platform tabanlı (MQB: Modular Transversal Matrix/Enlemesine Yerleşimli Motorlar İçin Modüler Platform Yönetimi) yapılacak ve muhtemelen 2016 Paris Motor Show'da, Ekim ayında sahneye çıkacak.

VisionS'in yayınlanan diğer görselleri bu şekilde:

bottom of page