top of page
  • Barış KARACA

Brabus Gücünde Smart Mı? Malesef!


Mercedes-Benz'in modifiye şirketi Brabus yeni nesil Smart'ı geniş bir operasyonla geliştirmiş. Daha önce casus çekimlerde gördüğümüz Smart, bu hafta Cenevre Oto Show’da tanıtılıyor. Bu iyileştirmeler yeni Brabus Sport Paketi adı altında gruplandırılmış. Fakat firma bu paketle birlikte performansta önemli bir kazanç sunmuyor.

Araçtaki motor önceki Smart Fortwo'dan alınma 1.0 litre atmosferik ve halefinden 5 beygir daha fazla yani 89 beygir güç üretiyor. Önceki nesil Fortwo Brabus'un 1.0 litre turbolu olduğunu ve 98 beygir güç üretebildiğini de söylemeden geçmeyelim. Araçta 5 ileri otomatik veya 6 ileri düz vites seçeneği sunuluyor. Smart'ın şehir içi yakıt tüketimi 100km'de 4,9 litre, şehir dışı 3,7 litre olarak açıklanmış.

Performans iyileştirmesi beklentisi elbette bir modifiye şirketinden beklenecek en normal beklenti. Brabus paketin bunun yerine, bu paketin daha çok aracın görünümü üzerine olduğunu söyleyebiliriz. Ön spoiler, gövde renkli tampon ekleri ve 17 inçlik alaşım jantlar bu paketin öğeleri arasında. Ayrıca yol tutuşu arttırmak için arabayı 10 mm alçaltan bir süspansiyon opsiyonu da mevcut durumda.

Paket, aracın içinde de bir çok şey sunuyor. İlk olarak deri kaplı spor bir direksiyon karşımıza çıkıyor. Deri kaplı vites kolu,deri kaplı el freni ve üzeri lastik dişlerle kaplı paslanmaz çelik spor pedallar da paketi tamamlayan öğeler arasında.

Brabus Spor Paket Nisan'dan itibaren satışa sunulacak. Ayrıca Brabus bu paketin hangi Avrupa ülkelerinde sunulacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Smart Avrupa'da oldukça tutkunu olan bir marka olsa da Türkiye'deki büyük otomobil sevdası yüzünden geri plana itilmiş bir marka olarak kalıyor, bu yüzden de bu versiyonu da Türkiye sokaklarında çokça göremeyeceğimiz aşîkar.

bottom of page