top of page
  • Berkan Sami KALIN

PSA-Toyota Ürünü: Üçüzler


Cenevre Oto Show'da hep ultra lüks araçlar tanıtılıyor gibi bir algı olsa da durum böyle değil. Galiba otomobil yazarlarının ilgisini daha fazla çektiğinden sürekli o yöne bir eğilim oluyor. Cenevre'de süper araçların arasında kaybolanlardan biri de PSA grubu ile Toyota'nın işbirliği çerçevesinde ortaya çıkan bir model.

Peugeot Traveller, aynı platformu kullanan kardeşi Citroen'de SpaceTourer, Toyota ürün gamında ise Proace olarak adlandırılıyor. Bu platformda müşterilerine 3 farklı boyut sunan Traveller, 4.6m XSi, 4.95m M ve 5.3m XL seçenekleri ile seyehat severler tarafından tercih edilebilecek.Beş, yedi, sekiz ve dokuz koltuklu opsiyonları olacak araçta koltuklar katlanmış halde 4.900 litre bagaj hacmi ile kullanıcalarını memnun edeceğe benziyor.

Euro NCAP derecesi 5 yıldız olan Traveller, aktif seyir kontrolü, çarpışma uyarısı ve aktif güvenlik frenleme özellikleri ile göz dolduruyor. 4 motor seçeneği sunan araçta 2'si 1.6 litre, 2'si 2.0 litre dizel üniteler bulunmakta. 1.6 litre ünite 94bhp ve 113bhp olarak ekonomi odaklı kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Ayrıca 133g ile 144g CO2 emisyon değerleri olan üniteler çevreci bir yapıya bürünmüş. 2.0 litre ünite 148bhp ve 178bhp ile ürün gamını tamamlakta. 139g ve 151g emisyon değeri sunan Traveller, performans odaklı kullanıcıları memnun edecek gibi duruyor.

Active,Allure,Business veya Business plus donanımları ile teknolojik işlevsellik sunan araçta, Apple CarPlay, MirrorLink bağlantısı 7 inçlik multimediya ekranından kontrol edilebilecek. Opsiyonel olacağını tahmin ettiğimiz ses sistemi ise müzik severleri heyecanlandırağa benziyor. Söz konusu ses sistemi woofer, mid, subwoofer ve tweeter olmak üzere toplam 17 hoparlörden oluşuyor. Hoparlörler 1.300 watt RMS gücündeki Focal FD serisi amplifikatörle besleniyor. Ses sisteminin bir parçası olan dijital ses işlemcisiyle ses frekansları yaşam alanının mimarisine uygun olarak ayarlanıyor. Sınıfın en iyi akustik konforu sayesinde yolcu akıllı telefonundaki playlisti keyifle dinleyebiliyor.

Ortak çalışmaların sonucunda çıkan Traveller'ın ise Mercedes ve Volkwagen gibi markalara rakip olup olmayacağını zaman gösterecek.

bottom of page