top of page
  • Melih Salay

Fiat 124 Abarth, Daha Sert, Daha Hızlı, Daha Sesli


Mazda, Miata'nın şuanda satışta olan 155 beygirlik versiyonundan daha ateşli bir Miata için henüz planlarını açıklamadı. Neyse ki Fiat Abarth 124 Spider oyuna dahil oldu. Miata tabanlı 124 Abarth Spider, geçtiğimiz günlerde Cenevre Oto Show'da görücüye çıktı. Özellikleri henüz açıklanmamış olsa da Abarth, aracın bütünüyle bildiğimiz 124'den daha çılgın bir şekilde ortaya çıkacağını vaadediyor (Murat 124'den bahsetmiyorum).

Araçtaki motorun güç seviyesi 170 beygire çıkarılarak daha dinamik bir güç eğrisi elde edilmiş. 124 Abarth'da, Monza'nın Abart 500 Record'unda kullanılan aynı dört çıkışlı egzoz yer alıyor. Şasi, Bilstein amortisör ve Abarth yaylarla güçlendirilmiş ve sınırlı kaymalı diferansiyel standart olarak sunuluyor. İlginç bir şekilde, aracın sürüş yüksekliği, tüm bunlara rağmen sabit kalmış.

Parlak boyasının yanında eski ralli araçlarına selam gönderircesine Fiat aracın kaput ve bagajını mat siyaha boyayarak aynı zamanda parıltıyı da azaltmayı amaçlamış. Belki ilerleyen zamanlarda 200 beygirlik motorla da görebileceğimiz Abarth Spider'ı, mat boya olmadan da sipariş edebilirsiniz, ancak bunun için 15 numara miyop olmanız gerekli gibi duruyor.

bottom of page