top of page
  • Cemal DEMİR

Mercedes Pickup Bu Yıl Gelebilir


Geçen yıl Mercedes-Benz’in bir pickup çalışmasına başladığını öğrenmiştik, yine de yukarıdaki çizimden ve Navara tabanlı olarak üretileceği dışında çok bir şey öğrenememiştik. Söylentiler, Nissan Navara tabanlı konsepti görmek için fazla beklemeyeceğiz yönünde. Söylentilere göre Paris Oto Show’dan önce Mercedes’in bu radikal konseptini görebileceğiz.

Mercedes 2015 Mart’ta orta segment bir kamyonet üretme niyetlerinin olduğunu belirtmişti. Diğer pickup türlerinde olduğu gibi merdiven şasiye sahip olacak aracın 1000 kg’ye yakın yük kapasitesi ve off-road versiyonun da olacağı gelen bilgiler arasındaydı.

AutoExpress’in haberine göre anonim bir kaynak, Mercedes’in bu yılın sonuna yakın bu pickupı tanıtılacağını doğruladı. Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Paris Oto Show’da, Mercedes’in bu aracı için de bir yer olacak.

Konseptin örtüsü kaldırıldığında, umuyoruz ki sadece dizaynıyla ilgili değil ayrıca donanım ve alt yapısıyla da ilgili bilgi sahibi olacağız. Kamyonetin aslında GLT Serisi olarak adlandırılması düşünülüyordu, ama dedikodular şimdi X Serisi olacağı yönünde. Aracın Navara’ya ne kadar benzediğini görmek de ayrıca ilginç olacak.

Konsept bu yıl duyurulursa, seri üretim versiyonunun da 2017’nin sonlarına doğru bayilerde olacağı öngörülüyor. Aracın neredeyse hiçbir bilgisi olmasa dahi Mercedes’in köklerine inerek böyle bir adım atması akıllıca gibi duruyor. Umarız ki sonu Citan gibi olmaz ve Mercedes-Benz yıldızını hakkıyla taşıyabilir. Saygılarımla.

bottom of page