top of page
  • Melih Salay

Yeni Sıralama Sistemi Kaldırılıyor


Yakın zamanda yürürlüğe giren, haberimizde belirttiğimiz yeni sıralama sistemi dün gerçekleşen Avustralya GP sırala turlarında uygulanmıştı. Ama bundan pilotlardan seyircilere, F1'in başı Bernie Ecclestone'dan takım patronlarına kadar hiç kimse memnun kalmadı.

Özellikle Q3'ün, yani sıralama turlarının son bölümünün son anlarını daha da heyecanlandırmak, pole'ün sahibinin daha değişken olması amacıyla yapılan sistem planlandığı gibi gitmemişti ve dün geçrekleşen sıralama turlarında son dakikalarda, yani en önemli olması gereken dakikalarda araçlar gereksiz yere tur atmamak için garajdan çıkmamıştı bile.

Gelen düzinelerce olumsuz yorumun ardından F1 otoriteleri derhal bir toplantı ayarladı bu sabah için ve bu sabahki toplantıda takımlar yeni sistemin kaldırılması ve sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn GP'nin sıralama turlarının eski formatta koşulmasında karar kıldılar.

Karar kılındı ancak resmi olarak kalkması ve eski formata dönülmesi için önce Strateji Grubu ve F1 Komisyonu'nun, daha sonra da Dünya Motor Sporları Konseyi'nin onayı gerekli. Ancak anlaşmaya varıldığı sürece geriye sadece formalite işler kalıyor.


bottom of page