top of page
  • Cemal DEMİR

Çıtır Hasarlı Kelepir Porsche 918 Spyder


Aramızda Porsche hayranı arkadaşlar varsa, bu 918 Spyder’ın geçirdiği ciddi kazaya bakmasa iyi olur. 0’dan 100’e 2.2 saniyede çıkan 887 beygirlik hibritten geriye kalan sadece birkaç tutam kablo, metal parçası ve karbon fiber…

Fotoğraflar, eceline kavuşmadan önce, aracın kilometre sayacının henüz 150 kilometreyi geçmiş durumda olduğunu gösteriyor. Aracın fabrikadan çıkan Porsche’nin 918 süper hibrit arabasından 830.su olduğu da çekimlerden anlaşılıyor.

Kazalı 918 Spyder şuanda ABD’de New York’a yakın bir yerleşim yerinde derin bir uykuya dalmış durumda. Kazalı araçları yeniden hayata döndürmesiyle ABD’de tanınan Copart firması, bir sigorta şirketi adına aracı satıyor. Güncel teklif an itibariyle 102 bin Dolar’da.

Açıkçası 918 Spyder bu fiyattan çok daha fazlasına yollara dönecek. Örneğin, sadece içten yanmalı motorunun fiyatı 203 bin Dolar, yeni vites kutusu, sıkı tutunun 70 bin Dolar…

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

Aracın yürümesi için ümit yok gibi görünse de, bu araçtan çok daha kötü durumda olup da tamir edilip satılan birçok araç gördük. Sanayi işi yapılan araçlardan bahsetmiyorum tabi. En son örneklerinden biri yüksek hızda giderken büyük bir hasar almış Ferrari Enzo’ydu. Bizim tabirimizle pertten çıkan Enzo, açık arttırmada yaklaşık 1.75 milyon dolara satıldı.

Ve son hali aşağıda, iyi işçilik değil mi?

918 Spyder’a verilen son verilecek teklif henüz kestirilemiyor, fakat referans olarak 2014 yılında bu Porsche 918’den daha az hasarlı bir Bugatti Veyron yaklaşık 277 bin dolara satılmıştı.

bottom of page