top of page
  • Cemal DEMİR

Her Tarza Grand Cherokee


Eskiden beri Jeep ile Land Rover birbirlerinin büyük rakipleri olsalar da özellikle Jeep’in Land Rover ürün gamındaki araçlara doğrudan rakip olacak araçlar üretmemeye çalıştığını düşünüyorum. Ama Fiat-Chrysler ortaklığından beri Jeep’te işler oldukça değişti ve değişmeye devam ediyor. Bu değişimlerin tamamını olumlu olarak nitelendirmesem de haberdeki yeni Cherokee’lerin Jeep’i pazarda ileriye taşıyacağı kesin.

Geçen hafta zaten Jeep Grand Cherokee’nin kısmen offroad’laştırılmış versiyonu olan Trailhawk’ın fotoğrafları internete sızmıştı fakat bu özel seri Grand Cherokee için hiçbir detay onaylanmamıştı. Trailhawk bugün New York Oto Show’da merdivenlerden aşağı inerek tanıtıldı.

Jeep kesinlikle yeni offroad’laştırılmış Grand Cherokee’siyle nasıl giriş yapacağını biliyor. Bayanların araba sürmesiyle ilgili bir sıkıntım yok ama aracı bir kadının sürmesini bir mesaj olarak algılıyorum.

Jeep aracı “ Şuana kadar üretilen en yetenekli Grand Cherokee” olarak tanımlıyor. Tabi tırnak içinde Grand Cheokee, bu Wrangler Rubicon kadar ağır arazide maharetli olduğu anlamına gelmiyor. Bu özel versiyonun birkaç etkili eklentiden oluştuğunu söylesek yanlış olmaz. Quadra-Drive II dört çeker sistemi ve Alp tırmanışını hedefledikleri söylenen bir elektronik limitli kaymalı arka diferansiyel kilidi, Quadra-Lift havalı süspansiyon ve sabit hızda dik eğimlerden aşağı inmek ve tırmanak için Selec Hız Kontrolünü barındırıyor.

Jeep, Trailhawk’ta 29,8° olan yaklaşma açısının ağır offroad koşullarıyla boğuşabilmesi için çıkarıldığı zaman 36,1°ye çıkabildiğini belirtiyor. Aracın uzaklaşma açısı 22.8° iken karın açısı 27.1° ve yerden yüksekliği 27.4 cm olarak ayarlanmış. Aracın başından sonuna kadar uzanan alt koruma plakası, kaputta yansımayı önleyen siyah mat kaplama ve 3 kırmızı çeki demiri(2 ön ve 1 arka) paketi tamamlıyor.

Trailhawk paketi Grand Cherokee’nin üç motor opsiyonunda da(3.6-liter V6, 5.7-liter V8, or 3.0-liter turbodiesel V6) standart 18’’ veya opsiyonel 20’’ jantlarla birlikte satın alınabiliyor.

Ayrıca Jeep fuarda yeni ultra lüks Grand Cherokee Summit’i de görücüye çıkardı. Bu modelin bire bir Range Rover’a rakip olmak için çıkarıldığını söylesek yanlış olmaz. Yeni Grand Cherokee ürün gamının zirvesini temsil edecek araçta göze çarpan detaylar yeni ön tampon, radyatör ızgarası, sis lambaları ve size Miami’de olduğunuzu hissettirebilecek parlak alüminyum jantlar. Yeni Nappa deri döşeme, süet tavan kaplaması, boydan boya döşeli peluş döşemelü paspaslar, araçtaki lüksün ne boyutta olduğunu gözler önüne sererken 19 hoparlör ve 3 subwooferla birlikte gelen Harman/Kardon müzik sistemi size konser salonundan fazlasını vaadediyor.

Summit paketi Quadra Drive II, kör nokta uyarı sistemi, çarpışma uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve geliştirilmiş park asistanı gibi istediğiniz hemen her opsiyonla süsleyebilirsiniz.

Grand Cherokee Trailhawk ve Summit’in, bu yazın sonlarına doğru Jeep satıcılarında olması bekleniyor. Fiyatlandırma ise henüz yapılmış değil. Bu arada Summit’in armasına bayıldığımı belirtmezsem içimde kalır.

bottom of page