top of page
  • Melih Salay

Aksiyonun Durmadığı Yarışı Rosberg Kazandı!


Bugün Formula 1'in 2016 takviminin 3. yarışı olan Çin GP'si koşuldu. En büyük rakibi ve takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın son sıradan başladığı ve diğer liderlik adaylarının hepsinin startta ve ilk turlarda gerilere düşmesiyle Nico Rosberg sezonun 3. yarışını da kazanarak geçen sezondan devam eden üst üste yarış kazanma serisini 6'ya yükseldi. Rosberg için kolay ve olaysız bir yarıştı, ancak liderin ardında olaylar bir an bile dinmedi.

-Starttan sonra ilk virajda iki Ferrari pilotu temas yaşadı ve Raikkönen'in ön kanadı kırıldı ve son sıraya geriledi.

-Zaten son sıradan başlayan Hamilton da startta Sauber'le yaşadığı temasla ön kanadını kaybetti ve o da ilk turda pite gelen isimlerden birisiydi.

-Vettel'in kanadı da temas sırasında hasar aldı, biraz gerilere düşüp o yarışa devam edebildi. Daha sonra pit stop sırasında kanadı değiştirildi.

-Daniel Ricciardo ise ikinci sırada başlamıştı, startta liderliği aldı, 3. turda arka lastiğinin patlamasıyla liderliği kaybetti ve o da pite gelmek zorunda kalıp gerilere düştü.

Yarış Rosberg'in liderliğinde ilerlerken; Vettel'in ortalardan; Ricciardo, Hamilton ve Raikkönen'in de en gerilerden yükselme çabaları yarışa fazlasıyla renk kattı. Sonuçta Nico Rosberg farkla kazanırken Sebastian Vettel 2.'liğe kadar yükseldi. Daniil Kyvat 3. sırada bitirdi ve podyumu tamamlayan isim oldu.

Daniel Ricciardo çok iyi yükseliş gösterdi ve 4. sıraya kadar yükseldi. Kimi Raikkönen de hakeza öyle. Lewis Hamilton da çok iyi yükseldi ama son turlarda kesildi. 20 turdan daha fazla Williams pilotu Massa'nın ardında takılı kaldı. Ricciardo ve Raikkonen, Hamilton ve Massa'yı arkadan gelip geçmesine rağmen Hamilton Massa'yı geçemedi.

Yarışın sonucunda sıralama ve farklar:

Bu yarışı da kazanarak Rosberg puanını 75'e yükseltti:

bottom of page