top of page
  • Cemal DEMİR

Yağız Avcı Sezonu Zaferle Açtı!


2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan ve bu yıl 26. kez düzenlenen Ege Rallisi’nde zafer Yağız Avcı’nın oldu.

Yağız Avcı’nın ardından genel klasmanda Ege Rallisi’ni ikinci sırada tamamlayan ekip Burak Çukurova - Vedat Bostancı olurken, podyumu tamamlayan ikili ise Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ekibi oldu. Bu yıl yeni 1.0lt motorlu Ford Fiesta R2T ile alt klasmanda yarışan, ayrıca FIA Öncelikli Sürücüler Listesinde yer almaya hak kazanan ilk ve tek Türk pilot olan Murat Bostancı ve ko-pilotu Onur Vatansever ise 4. sırayı aldı.

İzmir’de ilk günü Peugeot 208 T6'sıyla zirvede kapatan Yağız AVCI, ikinci güne de hızlı başlayarak, sezonun ilk yarışını zaferle kapattı. Özel etaplarda hız kesmeyen Yağız, üç etabı da önde geçerek kesin bir üstünlük sağladı ve en yakın ekibe 40.4 saniye fark attı.

Neo Motorspor adına yarışan ve sezona çok iyi bir başlangıç yapan Yağız Avcı- Bahadır Gücenmez ikilisi bu sonuçla 2016 sezonunda ne kadar iddialı olduklarını daha ilk yarışta gösterdi.

bottom of page