top of page
  • Barış Karaca

Volkswagen Emisyon Skandalı Golf R400'ü bitirdi mi?


Neredeyse 2 yıl önce bugün, Volkswagen 395 beygirlik Golf R400 üretimini yapacağını açıklamıştı. Fakat bu açıklama açığa çıkan emisyon skandalından önce gerçekleşmişti. Şimdilerde ise R400'ün emisyon skandalı ile birlikte yok olmak üzere olduğu gelen bilgiler arasında. Neyse ki bu motoru gelecekteki Audi modellerinde göreceğiz.

Volkswagen Ar-Ge sorumlusu Heinz-Jakob Neusser ayrılmadan önce bir röportajında Golf R400’ün iptal edileceğini söylemişti. Neusser, tıpkı CEO Martin Winterkorn gibi emisyon skandalından sonra Volkswagen’den ayrılan kilit isimlerden biriydi.

Golf R400’te temel olarak standart Golf R motoruna benzeyen sıralı 4 silindire sahip 2.0 litre turbo beslemeli 395 beygirlik bir motor olması bekleniyordu.

Audi, gelecekteki otomobillerinde kullanmak için EA888 adını verdiği yüksek performanslı motor üzerinde hala çalışmalar yapıyor. Belki de Audi'nin yeni 400 beygirlik 5 silindirli motoru ilerleyen senelerde RS3 ve TT RS’te kullanılabilir.

Golf R400 yok olmuş olsa da Volkswagen 8.jenerasyon Golf’te yüksek performanslı bir versiyonu düşünüyor. Bu versiyon belki 2020’de karşımıza çıkar. Volkswagen söylentilere göre ya mevcut otomobil üzerinde aynı şeyleri yapmayı düşünüyor ya da Golf R’ın ultra-light versiyonunu oluşturmayı planlıyor.

Sadece Amerika’da 10 milyar $’ın üstünde bir kayba sebep olan emisyon skandalını düşünürsek Golf R’ın çılgın bir versiyonunu yapmanın önünde bir çok engel mevcut. Olası Golf R Superleggera fikrine rağmen umarız bu bir olasılık olarak kalır.

bottom of page