top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Los Angeles AutoShow "TOP-10"


Los Angeles Auto Show'da bu yıl birçok araç tanıtldı, fakat bu 10 araç en üzerimizde en büyük etkiyi bırakanlar oldu. İsterseniz biraz araçları inceleyelim.

Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio, Los Angeles Autoshow'un kuşkusuz en “korunamayan” sırrıydı. Ancak bu onun piyasaya çıkmasındaki heyecanı durdurmaya engel oldu mu?Tabii ki hayır!. Alfa Romeo, Stelvio’nun 510 beygirlik Quadrifoglio versiyonuyla Nürburgring pistinin en hızlı SUV’u olmayı vaad ediyor. Bu esnada en şıklığından da ödün vermediğini söylemeliyiz.

Chevrolet Colorado ZR2

Colorado ZR2 açıkçası arazi severler için son derece hoş bir sürpriz oldu. Daha açık olmak gerekirse, bu sınıfta oyuna rakiplerine göre geç girmesine rağmen F-150 Raptor ile kapışacak donanıma sahip. Bu eski usül dağcıyı yollarda görmek için sabırsızlansak da Türkiye pazarında yer almayacağı aşikar!

Jaguar I-Pace

Jaguar’ın Tesla Model X’e cevabı tam elektrikli I-Pace. I-Pace şaşırtıcı derecede göz kamaştırıcı. Jaguar, I-Pace’in bir elektrikli otomobilden beklenmeyecek mükemmel bir sürüş zevkine sahip olacağının sözünü veriyor. Jaguar'a bu yakışmaz mı zaten? I-Pace, 90kWh kapasiteli lityum batarya paketi ve her iki aksta yer alan elektrikli motorlarıyla Model X’e karşı kuşanmış durumda. 0-100 hızlanmasını 4 saniyede tamamlayan I-Pace, 354 kilometrelik bir menzil sunuyor. Bu araç şu an için konsept olsa da, 2018 yılında showroomlarda yerini alacak. Bu yüzden seri üretim versiyonunu görmeyi şimdiden dört gözle bekliyoruz. Başarılar Jaguar!

Honda Civic SI Prototype

Önceki nesil Civic, hayran kitlesini tatmin etmekte zorluklar yaşamıştı. Bunun arkasındaki neden elbette sürüş zevkini kaybetmesiydi. Yeni bir şey lazımdı. Daha iyisi nasıl düşünülebilir ki? Honda sizin için düşünmüş. Sadece düşünmekle kalmamış; hayal edemeyeceğiniz hesaplamaları mühendisliğe döküp, yeni SI'ı tasarlamış. Bu haber çok önemli, hatta benim için en önemlisi. Sebebi şu; Honda gibi bir devin itibarını kaybetmesi son zamanlarda beni hayli üzen bir durumdu. Şu an okuduğunuz haber Honda'nın atağının haberi. Civic Si ilk kez turbo beslemeli motoruyla rakiplerinin karşısına çıkıyor. Manuel aşıklarını biraz daha sevindirelim, yeni SI sadece ve sadece 6 ileri manuel vites seçeneğiyle satışa sunulacak. En yakın zamanda asfaltlarda görmek istediğimiz özel bir otomobil. Ne diyelim; "Şov başlasın".

Mazda CX-5

Şu sıralar crossover çılgınlığının önünü kimse önünü alamıyor. Büyük hayranı olmasak da yeni CX-5 crossover sevenler hatta sevmeyenler için bile güzel bir alternatif. Mazda’nın son dönemdeki çizgilerini taşıyan otomobil, rakiplerine kaslarını gösteren bir body’ci gibi tasarımıyla göz dağı veriyor. Lansman son derece heyecan vericiydi. Bir de dizel motor ve manuel şanzıman seçeneklerine de sahip olması aracın hayran kitlesini bir hayli arttıracak gibi duruyor. Fiyata gelelim, kesin veriler bilinmese de en büyük rakipi Honda CR-V'ye yakın rakamlarda olması düşünülüyor(110-115 bin TL'den başlaması, tabi ÖTV düzenlemesi ne kadar fiyatlara yansır şimdiden kestirmek zor).

Mercedes-Benz E63 Amg S

AMG mühendisleri bu defa çok ileri gitti. Hem tasarımdaki hem de kaputun altındaki AMG dokunuşları rakiplerini geride bırakmaya and içmiş. Önde yer alan 4 litrelik 8 silindirli bu canavar 603 beygir üretiyor. Dört tekerden çekiş sistemine sahip araç rakiplerinden farklı olarak drift moduna sahip. Evet yanlış duymadınız tıpkı Focus RS’deki gibi bir drift moduna sahip. Mercedes denilince akıllara genelde ağırbaşlı bir otomobil gelir. Amg mühendisleri bundan sıkılmış ama özünden kopmak istememiş olmalı ki ikisini bir araya getirmiş. Hem bir S Serisi ağırbaşlılığında hem de yeri geldiğinde bir SL kadar çevik. Bir aile sedanı için fazla güçlü diye düşünebilirsiniz ama ayağının altında 603 beygire kim hayır diyebilir ki? Yarış pistinden sokağa firar etmiş bir kaçak desek yanlış olmaz.

Porsche 911 RSR

Porsche sonunda yaptı. 911'in yıllardır süregelen klasik arkadan motorlu yerleşiminden vazgeçerek yeni 911 RSR’da motoru ortaya taşıdı. Bu sayede daha iyi ağırlık dağılımı elde edecek olan 911 halefinde bile pistlerde bu kadar başarıya imzasını atarken yeni nesilde Porsche’yi nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanabilirsiniz, tıpkı bizim gibi.

Lamborghini Huracan Spyder (Arkadan İtişli Versiyon)

Lamborghini’nin Huracan Spyder’ın arkadan itişli versiyonunu üretmesi sürpriz mi? Kesinlikle hayır fakat bu haberi daha az umursayamazdık. Çoğu otomobil otoritesinin kabul edeceği üzere, arkadan itişli Huracan Coupe şuan satışta olan en iyi Lamborghini. Dört çeker Spyder Huracan de bir o kadar güzel. Bu durumda arkadan itişli Huracan Spyder kazanan kombinasyon olabilir.

Mazda RT24-P

Yine bir Mazda atağı... 2017'den itibaren IMSA, tamamiyle yeni üst düzey yarış sınıfı Daytona Prototype International(“DPi”Uluslararası Daytona Prototip Yarışları) yürütecek. Mazda Peki Japon firması buna ne kadar hazır? Şimdilik en hazırı Mazda diyebiliriz çünkü aracının ilk örtüsünü kaldıran marka Mazda oldu. Mazda'nın önceki yarış arabalarından esinlendiği kesin. RT24-P’nin 600 beygirlik 4 silindirli motoru halefinden ama şunu da karıştırmayalım ki, bir önceki nesilden alınan sadece motor kısmı. Bunun dışında her parça eskisinden daha verimli, daha güçlü, daha sağlam tasarlandı. En iyisi biz susalım; kendisi bize ne olduğunu Daytona'da anlatsın.

Rezvani Beast Alpha

Rezvani markası size tanıdık gelmeyebilir. Ama markanın bu yeni havalı yarışçısı Beast Alpha, 900 kg ağırlığıyla tamı tamına 500 beygirgücüne sahip. Çizgileriyle de sıradan bir custom araç olmadığını gösteriyor. Gelecek günlerde adından çokça söz ettirebilir. Hazırlıklı olun. Rezvani, ilgimizi çekmeyi başardın.

bottom of page