top of page
  • Cemal DEMİR

Nico'nun Başına Gelenler


Mercedes pilotu Nico Rosberg dün Abu Dhabi’de büyük bir iş başardı. Güvenli sürdü ve dünyanın en prestijli motorsporu kupasını kazandı. “Gereksiz risklere girme, herhangi bir kazaya karışma, podyuma çık ve dünya şampiyonu ol”: tüm yapması gereken bunları uygulamaktı. Doğru araca sahipti, iki bunları başarıyla uyguladı ve kazandı. Hmm, aslında Max Verstappen’i geçme girişimi hariç.

Kıl payı kurtulmuş sanki.

Elbette Nico’nun önündeki tek engeli, dengeli ve güvenli sürmesi gerektiği değildi. Son 3 yılın şampiyonu ve puan sıralamasında ensesinde olan takım arkadaşı Hamilton aslında en büyük rakibi haline geldi. Hamilton Abu Dhabi’de birinci olması Nico podyumda olduğu sürece bir şeyi değiştirmeyecekti ve takımdan kupayı kaldıran Nico olacaktı. Bu yüzden Hamilton 4. Dünya şampiyonluğunu elde etmek için yarışı birinci sırada götürürken son turlarda aracın kapasitesinin altına düşerek, Nico’yu yavaşlatarak, arkadaki araçların Nico’yu geçmesini sağlamaya çalıştı. Bunu fark eden pit ekibi anında daha hızlı sürmesi yönünde Hamilton’ı uyardı. Hamilton ise “Şuanda birinciyim, o yüzden olduğum yerde gayet rahatım” diyerek oyunu çirkinleştirmesi yanında biraz da dalga geçti.

Neyse ki tüm bu hikâyenin ardından Nico Rosberg yarışı kazasız belasız 2. Sırada tamamlayarak kupayı kucaklayan isim oldu. Nico Rosberg aslında 1982 şampiyonu Keke Rosberg’in oğlu, bu da onları Graham ve Damon Hill’den sonraki tek baba-oğul şampiyon yapıyor. Ayrıca Schumacher ve Vettel'den sonra Nico bu ünvanı kazanan 3. Alman oldu.

bottom of page