top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Aşk! Hem De Aile Boyu: Subaru Viziv-7


​Los Angeles Auto Show’un üstünden çok geçti biliyoruz. Ama fark ettik ki önemli bir konsepti atlamışız. Yüksek ihtimal Türkiye yollarında göremeyeceğimiz Subaru’nun bu Viziv-7 konsepti Amerika SUV pazarını karıştırmak için görücüye çıkıyor. Bu 7 koltuklu SUV, Subaru'ya yeni bu segmentte temsil edecek son derece başarılı bir otomobil gibi görünüyor.

Subaru Viziv-7 özellikle Volvo XC90 ve Volkswagen Atlas'a verilmiş sert bir cevap.

En Amerikan'dan daha Amerikan duran Volkswagen Atlas, Volkswagen'in en büyük SUV'si olma özelliği taşıyarak açıkçası Volkswagen'in bugüne kadar ürettiği modellerden çok farklı.. Atlas da 7 kişilik versiyonuyla 280 hp V6 motor seçeneğiyle satışa sunulacak. Acaba bu segmente sonradan dahil olup başarıyı yakalamak mümkün mü? Subaru'ya göre evet, kesinlikle öyle düşünüyor.

Subaru Viziv-7 de 7 koltuk ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulacak. Yetkililere göre 2018'in başında da yetkili satıcılarda alıcılarını bekleyecek.

Bu yeni SUV Amerikaya, ''Parka yürüyün'' sloganıyla pazarlanacak. Altında yatan düşünce ise “Bu sevdiğiniz araçtan sadece daha fazlası ve biz bu aracı çocuklar için ürettik”.

Eğer aileniz büyükse, Subaru sizin için her şeyi düşünmüş. Sadece sizin için değil çocuklarınız için de güvenli, geniş ve konforlu bir ortam tasarlamış. Çocuklar ve ebeveynlerin Los Angeles Auto Show'daki favori araçlarından biri olan Subaru Viziv-7 Concept, segmentinde ilgi çekmeyi şüphesiz hak ediyor.

Subaru mühendisleri ise tasarladığı otomobilin tasarımından ziyade boyutunun müşterisini memnun edip etmeyeceğine bağlı olarak iyi ya da kötü olarak değerlendirileceğini dile getiriyor.

Kendi görüşümüz bu segmentte Subaru'nun başarılı olacağı yönünde. Rakipleri dişli ancak başarılı bir konsept sunarak rakiplerine kolay lokma olmayacağını herkese duyurmuş olsa gerek. Şu dizayna, şu çizgilere bakın! Boş verin Amerikanları bize satın bunu!

bottom of page