top of page
  • Cemal DEMİR

İlk Arkadan İtişli Kia: Pist Savaşcısı


Kia’nın GT konseptini tanıtmasının üstünden 5 yıl, bu konseptin seri üretim versiyonunu yollarda görebileceğimizi söylemesinin ardından üstünden da 3 yıl geçmiş. Kia’nın açıklamasına göre, ise K8 olarak adlandırılması muhtemel, BMW 3 Serisi ve Mercedes C Serisine rakip olacak arkadan itişli bir otomobil gündemde.

Bunca yılın ardından Kia’nın sözünü hatırlaması güzel tabii ki. Geçen bu sürede kuzeni Hyundai’de ise gelişmeler Kia’ya daha kısa sürede gerçekleşti. Elbette bunda en büyük pay Hyundai’nin imaj yenileme çalışmalarıydı. Genesis ailesinin duyurulması ve N departmanının açılması buna en büyük kanıt. Özellikle bu iki yeniliğin yani Genesis ve N departmanının sentezi niteliğindeki M4’e rakip olması beklenen Genesis G70 fikrine bayılmıştık.

G70’le aynı platformda, 3 Serisiyle benzer büyüklükte ve amaçta olması beklenen GT, K8 adıyla bilinecek. Seri üretim aracın bir fotoğrafı ve Detroit Oto Show'da sergileneceği geçtiğimiz günlerde Kia-World.net’de açıklandı.

Genesis G70’in, 2017’nin ortalarında çıkması planlanıyor, fakat Kia pazarda kuzenini yenebilecek kıvamda. Genesis’in marka değerinden dolayı G70’in altında bir fiyat etiketine sahip olacağı kesin. K8’in giriş seviyesi modellerinde 4 silindir turboşarjlı bir ünite beklenirken, performans modellerinde kaputunun altında da 365 beygir güç üretebilen 3,3 litrelik çift turbo V6’lık ünite yer alacak. Dizel versiyonların ise eklenmesi gündemde.

Her ne kadar başlangıçta arkadan itişli olarak tanıtılmış olsa da dört çeker versiyonlarının da piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Her ne kadar GT konsepti kadar zarif ve düzgün hatlara sahip olmasa da Koreli markanın güncel tasarım diliyle uyuşan, Optima ile K900’ü birleştiren bir köprü olma konumunda.

Araç bir yandan Nurgburgring’de tur atıp konum atarken diğer yandan 2017 Detroit Oto Show’a göz kırpıyor. Hatta bu işi Kia o kadar ciddiye almış olmalı ki 8 Ocak'ı ve Nurburgring'i işaret eden bir site bile kurmuşlar. Kim bilir belki Giulia’nın Nurgburgring zamanını geçer. Tamam, şaka yaptım sadece, ben de biliyorum öyle bir ihtimal olmadığını! Tüm Kia ve Detroit haberleri için Otokılavuz'u beklemede kalın.

bottom of page