top of page
  • Atahan TOPKÜL

Tekerleksiz Jetta ile 120km/sa


Otoyolda gidiyorsunuz ve yanınızdan jantı olmayan böyle bir araba geçiyor, ne yapardınız?

Arabadan gelen rahatsız edici bir ses veya duyduğumuz garip bir titreşimi zaman zaman görmezden geldiğimiz olmuştur. Hatta bazı zamanlar, lastiğin havasının azalması, direksiyonda bir sallanma gibi sorunlarla karşılaşırız ama bu bizi gideceğimiz yere varmamıza engel olmaz, değil mi?

Ama videodaki sorun biraz daha büyük!

Orada ne olduğu hakkında pek bir bilgimiz yok ama şu su götürmez bir gerçek: videodaki Jetta’nın sürücüsü otoyolda, ön tekerleği olmadan yoluna devam ediyor.

En azından dörtlüleri açmış.

“Jonno” adlı YouTube kullanıcısı, bu videoyu geçtiğimiz Nisan ayında yayınladı. Bu garip durum hakkında verdiği tek bilgi ise Jetta’nın yaklaşık 120 km/sa hızla gittiği ve bunu tekersiz bir biçimde gerçekleştirdiği...

İlginç.. Gözler sağ üstte Adana yazısını aradı değil mi?

Arabanın sürücü tarafındaki büyük göçüğe bakarsak bu zavallı sedanın karşılaştığı ilk aksilik değil. Ayrıca videodan sürücünün bayan olduğu anlaşılıyor. Ancak tekerlek yerinden nasıl çıktı? Sürücü bunun farkına nasıl varmadı yada farkındayken nasıl hala gitmekte ısrar ediyor? Ve bu araba ön tekeri yokken nasıl bu kadar hızlı ve sanki hiçbir sorun yokmuş gibi yoluna devam ediyor? Maalesef bu sorulara verilecek bir cevabımız yok. Sadece bu durumun can veya mal kaybına yol açmadığını umuyoruz.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, otonom(sürücüsüz) araçlar da piyasada kendine yer buluyor. Her ne kadar çoğumuz karşı çıksak da, belki bu pek de kötü bir fikir değildir.

bottom of page