top of page
  • Alkım ADSIZ

BMW'den Otomobil Tutkunlarına Özel Seri: CS


BMW, M modellerinin daha ateşlilerini, CS(Club Sport) armasıyla üretecek. CS ailesi ilerleyen yıllarda ’M1 CS’den ‘M8 CS’ye kadar, tüm M model gamına yayılacak.

Otomobillerin, hiçbir anlamı olmadan, fazladan harflerle piyasaya sürmek otomobil üreticileri arasında olağan bir durum. Fakat BMW’deki durumun da bundan ibaret olduğunu söylersek BMW’nin hakkını yeriz. Bir zamanın efsane M3 CSL’lerini hatırlayanlar dediklerime mutlaka katılacaklardır. Zamanının ilerisindeki karbon fiber detaylarla hatırladığımız M3 CSL’ler gerçek otomobil tutkunları için üretilmiş birer otomobildi.

Şimdilerde ise dolaşan dedikodular, BMW M departmanının standart M modellerinden daha ateşli, daha ruhlu araçları CS armasıyla piyasaya çıkarmayı planladığını söylüyor.

Görünüşe bakılırsa, ilk CS yazısını, M ailesinin en küçük haylazı M2 taşıyacak. Nürburgring’te yarım kamuflajlı görüntülenen M4 motorlu olan M2’nin görüntüleri kaydedildi. İlk zamanlarda aracın CSL takısıyla satılacak bir M2 olduğu düşünülmüştü, ama şimdilerde aracın M2 CS olduğu kesinleşti.

Güvenilir bir kaynaktan alınan bilgiye göre: M2 CS, M3 ve M4’de kullanılan turboşarjlı, 3 litre, sıralı 6 silindir motoru kullanacak. Fakat, büyük abileri M3 ve M4’dekinin aksine 400 beygirlik bir güç çıkışı olacak. Abilerinde ise aynı motor standart olarak 425 beygir, Competition paketi satın alındığındaysa 444 beygir güç üretiyor. Bu duruma bakıldığında M2’nin abilerinin üstüne basmaya niyeti yok gibi görünüyor. Yine de standart M2'nin üstünden, 35 beygirlik bir güç artışı ile, geçmiş olacak.

Youtube kullanıcısı cvzijden-Supercar Video’nun yüklediği videoda prototiplerden birini görebilirsiniz. Arabanın egzozu standart bir M2 den çok M3 yada M4’e daha çok benzediği aşikar.

Arttırılmış güç çıkışına ek olarak M2 CS standart modelden farklı olarak karbon fiberle güçlendirilmiş plastik gövde panellerine, daha agresif aerodinamik detaylara ve karbon-seramik fren disklerine sahip olacak. Daha fazla ağırlık tasarrufu yapabilmek için ise kabinden bazı gereksiz detayların da çıkarılması olası.

Standart BMW M2 çoğu otomobil otoritesi tarafından yılın otomobili seçildi. Çoğu motor otoritesi tarafından BMW’nin sadece şuan ürün gamında bulunan en iyi otomobili değil, BMW'nin şuana kadar ürettiği en iyi M otomobili olduğu söylendi. Böylesine deli dolu bir otomobilin, daha ateşli versiyonu şimdiden içimizde adrenalin patlaması yaşatıyor. Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page