top of page
  • Ayşegül ÖZÇELİK

Audi Quattro, Ay'a Ayak Basacak


Son birkaç aydır Alman otomobil devinin uzman takımı, ay aracının dört tekerlekten çekiş güç dağılımı, yüksek performans elektroniklerinin optimizasyonu ve aynı zamanda da sürüş deneyimini geliştirme sürecine katkıda bulunmak için uğraşıyor. Audi Lunar Quattro ayı keşfederken karşı karşıya kalınabilecek en sert arazi koşullarıyla dahi baş edebilmesi için Audi e-tron batarya gücü arttırılırken 8 kilogramlık hafifleme sağlandı.

Alman uzay yolculuğu ekibi "Yarı Zamanlı Bilim Adamları", Spaceflight şirketiyle yapılan fırlatma ile 2017 yılının sonuna kadar aya yolculuğu tamamlamayı planladığını duyurdu.

Audi, 3 Boyutlu alüminyum baskının yanı sıra, optimum malzeme karışımı kullanarak ay gezgininin ağırlığını azalttı. Şu anda toplam 33 kg ağırlığında olan Lunar Quattro, yolunuzu bulmanıza, nesneleri incelemenize, 3D ve 360 ​​derece fotoğraf çekmenize yardımcı olmak için dört kamera kullanacak. Fakat bunun gerçekleştirebilmesi için ekip, iki Audi Lunar Quattro aracının ve iniş sonrasında karşılaşabileceği senaryoları önümüzdeki ay Orta Doğu’da simüle ederek, kapsamlı bir deneme testi gerçekleştirecek.

Audi aktarma organları geliştirmenin başındaki isim ve Audi lunar quattro geliştirme koordinatörü başkanı, Michael Schöffmann, " Ay gezginine dört halkanın bakış açısını katabildiğimiz için gururluyuz: Bu bir quattro, üstünde bir e-tron pil, insan tarafından kontrol ediyor ve akıllı malzeme karışımı kullanıyor" diye belirtti. "Yarı Zamanlı bilim adamlarıyla yapılan işbirliği de bizim için çok zenginleştirici oluyor: Audi lunar quattro ile yeni teknolojik zemini kırıyoruz ve ekstrem koşullarda otomotivde kullandığımız komponentlerin nasıl davrandığını öğrenebiliyoruz."

bottom of page