top of page
  • Cemal DEMİR

Bu Videoyu İzlerken Tüyleri Fırlamayan Bizden Değil


Terk edilmiş Sovyet üssünde, ralliyle karışık aksiyon drift yapan bu otomobiller, kesinlikle damarlarınıza narkozdan daha hızlı nüfus ediyor.

Sovyet Rusya yıkıldıktan sonra, soğuk savaş döneminden kalan birçok askeri üs tamamen terk edildi. Eski Sovyet Cumhuriyetleri de bunları kullanmıyor, bu yüzden şu an için boş durumdalar ve gittikçe harabe yığını haline geliyorlar. Böyle yerleri otomobil fotoğrafı çekmek için arka plana koymak güzel düşünce. Peki ya, mükemmel drift otomobilleri ve nefes kesici bir koreografi eşliğinde inanılmaz drift videoları çekmek?

Gerçeği söylemek gerekirse, Ken Block videoları bu aralar, eskisi kadar tat vermemeye başladı. Artık fazla popüler durumda olduğundan kazandığı paranın bir sınırı yok ve bunu rahatlıkla yine para kazandığı, bu şov sektörüne yatırıyor. Tamam Ken Block yetenekli kabul ediyorum, ama Ken Block daha çok bir Rolls Royce durumunda benim için. Çok emek var, ama yine de ortaya çıkan şey o emeğe karşılık insanı tatmin etmiyor. Aşağıdaki videoda gördüğüm 3 kişi ise grup olarak yaptıklarından mı, yoksa müzikten mi bilmem ama, bende uzun süredir hissetmediğim bu hissin yeniden oluşmasını sağladı. Heyecan!

Aslında bu kişiler medyanın çok da tanımadığı kişiler değiller. Ryan Tuerck'i Ferrari motorlu GT-86'sından, Matt Powers'ı balon patlatmasından çoğu kişi tanır oldu. Ryan Tuerck, Matt Powers, ve Kristaps Bluss, geçtiğimiz günlerde Letonya’daki terk edilmiş bu üslerden birini ziyaret etmek istemişler. Tabii ki, Ryan, 800 beygirlik E92 BMW M3’ü, Matt 950 beygirlik V8 E46 M3’ü ve Kristaps çift turbolu gücünü açıklamadığı Nissan 350Z’siyle birlikte.

Üs uzun süredir ziyaret edilmediği için, pek bakımlı sayılmaz. Yolların, normalde drift müsabakalarında görebileceğiniz bakımlı pist yollarıyla kıyaslanabilecek durumda olduğu söylenemez. Eğer bu işlerden çok anlamayan biriyseniz, ralli videosu bile sanabilirsiniz.

Bu durumdan aslında hiçbir şikayetim yok, bilhassa belki de beni heyecanlandıran şey tam da bu oldu en sevdiğim motor sporlarının tek bir videoda buluşması. Videoda anlamsız yapılan bir çok hareket olsa da driftin zaten akıllı bir iş olmadığını söylemekte fayda var. İyi seyirler. Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page