top of page
  • Cemal DEMİR

Bugatti, Chiron Talebiyle Başa Çıkamıyor


Seri üretim otomobil olarak dünya hız rekoru sahibi Bugatti’nin yeni bebeği 1500 beygirlik Chiron’dan 220’sini sattıktan sonra üretimi hızlandırmaya karar verdi.

Bugatti’nin yeni tabancası Chiron’a olan talep beklenenin üstünde. GT Spirit’e konuşan CEO Wolfgang Durheimer toplam 500 adet üretilmesi planlanan otomobilin 220’sinin satıldığını doğruladı. Ve bu henüz Bugatti’nin Chiron’un test programlarına başlanmasından önce gerçekti.

Bu durum Bugatti için, her otomobil üreticisinin sahip olmak isteyeceği türden bir soruna dönüştü.

Bugatti’nin yılda 65 otomobil üretme planına göre, Chiron için şimdiden 3 yıllık bekleme süresi var. Wolfgang’ın söylediğine göre Bugatti, araçların üretimini hızlandırmayı düşünüyor. Tipik Bugatti kullanıcısını düşündüğümüzde beklemeye pek alışık müşteriler oldukları söylenemez(Ortalama bir Bugatti sahibinin 84 otomobili, 3 jet uçağı ve bir yatı var).

İlk 500 otomobil şu anda üretime alındı, araç teslimleri ise 2017’nin başlarında başlayacak. Mevcut müşterilere ve özellikle de birden çok Bugatti’si olan müşterilere öncelik tanınacak.

Ve Suudi Arabistan'ın kraliyet ailesinden olduğuna inanılan bir Bugatti sever kişi, şimdiden Chiron’unu teslim aldı. Teslim edilen otomobil 2016 Cenevre otomobil fuarında gösterime çıkan seri üretim öncesi ilk prototipti.

Bugatti sever abimiz, aynı zamanda yukarıdaki fotoğrafta yer alan, Bugatti’nin vahşi Gran Turismo konseptine sahip olacak kadar da şanslı. Bu bilgiyle ve yine “zenginin malı fakirin çenesini yorarmış” deyimiyle yazıyı noktalıyorum. Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page