top of page
  • Cemal DEMİR

Nezih Londra Caddelerinde Yanan Lastikler


İşte, Top Gear’ın genişletilmiş versiyonunu yayınladığı, 845 beygirlik Mustang’in koltuğundan, yeni Top Gear sunucusu Matt LeBlanc’ın Londra manzarasını izleyemediği video.

Bu yılın başlarında Top Gear, Ken Block’a çift turbolu Hoonicorn V1’iyle(Henüz turbo ve methanol geliştirmeleri yokken) Londra’yı turlamasına izin verdi ve sonradan bunun ne kadar büyük bir hata olduğunun farkına vardı. Londralılar Ken Block’la pek iyi anlaşamadılar. Bunun sonucunda da BBC o sahneleri ve tabii ki çoğu sürüş kısmını kesti. Bu durumdan dolayı Top Gear’da asıl filmin çok küçük bir kısmı yayınlandı.

Peki ya kalan kısım çöpe mi gitti ?

Elbette hayır. On dakikalık kısa film tadında geçen video Top Gear’ın Youtube sayfasında paylaşıldı. Londra’nın en ünlü yerlerinde tura çıkaran video, Londra’yı henüz ziyaret edememiş otomobil tutkunları için biçilmiş kaftan. Londra sokaklarında drift yaparken Buckingham Sarayı’ndan kraliçeyi selamlayıp, Tower Bridge’de dört teker patinaja kalkarak, St. Paul Katedrali'nde sıfır çizerek halkı rahatsız edemeyeceğiniz için, videoyu izlemek iyi bir seçenek.

RTR tarafından yapılan, 845 beygirlik Hoonicorn’un sesi, Londra sokaklarıyla uyum içinde yankılanırken, videoda bir şeyin farkına varıyorsunuz. Etrafta gezen Stig’den bahsetmiyorum tabii ki de. Bu videoda arabayı mı yoksa çevrede olup biteni mı izlediniz? Benim cevabım ikincisi. Asıl yapılan işten çok, yani burada drift, şehri ve senaryoyu izlemeye başladıysak, Block burada bir şeylerin hakkını veremiyor demektir. Kraliçeyi bile dışarı çıkarabilecek ün, şöhret veya para varsa bence çıta biraz daha yükselebilir. Hadi Block, senden drift videosu bekliyoruz kamu spotu değil. Daha iyisini yapabilirsin. Al Hoonicorn V2’yi ve bize biraz ders ver. Siz 1. Şıkkı seçtiyseniz durum farklı tabi.

İyi seyirler, Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page