top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

Alpine, Otomobili Görmeden Ön Sipariş Vermenizi İstiyor


2000 €’ya kendiniz için 1955 adet üretilecek olan Premium Edition'lardan birini rezerve edebilirsiniz.

Bir süre önce Renault’un, Alpine markasını canlandıracağıyla ilgili dedikodular duymuştuk. Geçen yılın başlarında ise ilk adımını attı ve Alpine Vision Concept’i görücüye çıkardı. Otomobilin seri üretim versiyonu, yüksek ihtimalle A120 olarak anılacak.

Bu gelişmelere rağmen, otomobilin son hali henüz meydana çıkmadı henüz, yine de Alpine ön sipariş almaya başladı. 2000 ’ya kendiniz için Premium Edition'lardan birini rezerve edebilirsiniz. Acele etmeniz gerekebilir çünkü Alpine, Premium Edition versiyonundan sadece 1955 adet üretileceğini açıkladı.

Alpine yetkilisi Michael van der Sande, Automotive News Europe'a yaptığı açıklamada, otomobillerinin perdesinin bu yıl açılacağını söyledi ama aracın perdesinin kaldırılacağı tarihi net olarak belirtmedi. Şirketin üretim hattı ise, bu yıl içinde tamamlanmaya çalışacak.

A120 olarak da adlandırılan üretim versiyonu, bu yıl içinde daha da ayrıntılı açıklanacak. Ancak, henüz otomobil piyasaya sunulmamasına rağmen Alpine önceden siparişleri alıyor. Yeni canlanan otomobili bugün, 2000 € gibi düşük bir ücretle ön sipariş verebilirsiniz.

Aşağıdaki video tanıtım amaçlı yayınlandı. Otomobillerin kamuflajla kaplı olduğunu göz önüne alırsak, resmi bir açıklama olmasa da seri üretim versiyonunun, konseptle çok büyük oranda benzerlik göstereceğini söyleyebiliriz.

Markanın resmi adı da olmak üzere şu an araçla ilgili ayrıntıların çoğu tam olarak aydınlığa kavuşmuş değil. Ancak bu orta motorlu spor otomobillerin yaklaşık olarak 1000 kg ağırlığa sahip olacağı ve dört silindirli 1800cc'lik motorun 300 beygir güç üreten bir ünite bekleniyor. Alpine, A120'nin 0-100km/sa hızlanmasının 4.5 saniye olacağını ve fiyatının da 60.000$ civarlarında gezineceğini açıkladı. A120, Alfa Romeo 4C ve Lotus Exige ile aynı kulvarda yarışacak güçlü bir Fransız alternatif olacak gibi duruyor.

Alpine orta motorlu spor otomobil olmasına rağmen, Van der Sande, rakip 4C ve Exige gibi rakiplerine kıyasla, günlük hayata daha elverişli bir otomobil olduğunu vurguladı.

Önümüzdeki yıl, Alpine'nin piyasaya süreceği otomobil sadece Avrupa'ya özgü olacak. Eğer Avrupa'da hedeflenen satışa ulaşılırsa ABD'de de satışa sunulabilir. Türkiye içinse henüz kesin bir bilgi yok.

Alpine'nin spor otomobili beklentileri karşılarsa, A120'yi bir SUV modeli takip edeceği, dolaşan dedikodular arasında. Açıkçası, heyecanlı olduğumu söylemem bile az geliyor! Otokılavuz'u takipte kalın.

bottom of page