top of page
  • Atahan TOPKÜL

Japonya'ya Özel Çekik Ferrari: J50


Ferrari’nin Japonya pazarına girişinin 50. yılı anısına üretilen 20 beygir daha güçlü 488 Spiderlar, targa vücutlu havalı görünümü ve sadece 10 adet üretilecek olmasıyla dikkat çekiyor.

Eğer Japonya’da yaşayan müthiş derecede zengin bir insansanız ve 488'in 458'den daha sevimsiz olduğunu düşünüyorsanız, Ferrari’nin buna bir çözümü var. J50 adındaki bu İtalyan yarışçısında, küçük bir LaFerrari Aperta’dan bekleyeceğiniz özelliklerden çok daha fazlası bulunuyor.

Ferrari stil merkezinde tasarlanan ve Marenello’nun özel projeler merkezinde üretilen bu yarışçıda Ferrari’nin üç katmanlı muhteşem kırmızı tonu kullanılacak. Aynı zamanda kişiselleştirme seçenekleri de en iyi şekilde kullanıcıya sunulacak.

Ferrari'nin üstü açılan arabaları listesine atalarının izlerini taşıyan yepyeni bir üyenin eklenmesi doğrusu beni çok heyecanlandırıyor. Tasarımcılar, J50’de tıpkı ataları 288 GTO, F40 ve F50’deki gibi kırmızının üstüne bolca siyah da serpiştirmişler. Bunun yanında 488 Spider’ın katlanır sabit tavanının yerini, karbon fiberden yapılmış koltukların arkasına gizlenebilen iki parça açılır tavan yer alıyor. Üstü açık araba deneyiminden en iyi şekilde faydalanabilmek için 3.9 litre, twin-turbo ve 8 silindirlik motora sahip olan J50, 690 beygire çıkarılan güç değeriyle karşımıza çıkıyor.

J50’de yüksek güç geliştirilmiş bir aerodinamikle birleştirilmiş. Radyatörlerin birbirine daha yakın konumlandırması sayesinde Ferrari ekibinin ön tamponu daha şık yapabilmesi için iyi bir fırsat doğmuş. Bununla beraber alçaltılan tavan, hava akımının arka spoilerlara optimum düzeyde ulaşması sağlanmış.

Göz kamaştıran polikarbonat kapağın altında motor dışarıdan görülebilecek şekilde yerleştirilmiş. Enine yerleştirilmiş karbon fiberden üretilen iki bağımsız takla barı başınızı olası kaza durumunda korurken, sürücüye 1960’lardan kalma bir prototip kullanıyormuş hissi veriyor. Arka difüzör, bir çift devasa egzoz ucu ile şekillendirilmiş. J50'nin iç tasarımda çıplak karbon malzeme ve Alkantra bolca kullanılmış. Böylelikle direksiyon koltuğuna kim geçerse geçsin, kendini fazlasıyla özel hissedebilecek.

J50 için, Ferrari'nin yüksek hacimli motora sahip arabalar adından daha efsane olacağı kanaatindeyim. Umuyorum kendisini tasarımında olduğu gibi asfaltta da hayranlıkla izleriz.

Ferrari henüz arabanın sadece Japonya'da mı yoksa dünya çapında mı satılacağına dair herhangi bir bilgi belirtmedi. Yine de eninde sonunda satılacak olduğu kesin.

Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page