top of page
  • Cemal DEMİR

McLaren F1: En İyi Motor Bizde Olsa Biz Kazanırdık


McLaren bir kez daha Honda’ya pis çocuk muamelesi yapıyor.

McLaren’in son birkaç yılını F1’de iyi geçirdiği söylenemez. Motor ortağı Honda ile bir çok teknik aksaklıkla yüzleştiğinden, şampiyonanın dışında kaldı. Takımın yarış şefine göre, McLaren’in şasisi en az rakiplerinin şasisi kadar iyi olmasına rağmen bu aksaklıklar büyük utanç veriyor.

Autosport’a konuşan, McLaren yarış şefi Eric Boullier, takımın daha güçlü bir motorla çok daha büyük başarılara imza atabileceğinin altını çiziyor. “Eğer bu yıl en iyi motora sahip olsaydık, bir çok yarışı kazanabilirdik. Bunu, GPS kayıtları(viraj hızları) sayesinde kolaylıkla söyleyebiliyoruz.”

Elbette, Eric tüm suçu Honda’ya atmıyor, şasi ve motor geliştirmelerinin bir bütün olması gerektiğini kabul ediyor.

“Her şey birbiri ile bağlantılı. Eğer yeterli güç dağılımına sahip değilseniz, bir otomobili daha çok yere bastıramazsınız. Çünkü bu esnada zaman kaybediyorsunuz... Her zaman dengeli olmalısınız. Biz istediğimizi elde etmek için, Honda ile tek bir takım olarak çalışıyoruz”

Takım 2016’da hiçbir başarıya uzanamasa da, McLaren 2015’e göre büyük bir gelişme sağladı. Geçen sezon takımlar sıralamasında 10 takım arasından 9. iken bu yılı 6. olarak tamamladı. Eric 2017 sezonu için herhangi bir öngörüde bulunmuyor, fakat takımın hala şampiyonada dişli rakiplerine yetişmesi için zamana ihtiyacı olduğunu kabul ediyor.

“Aramızdaki fark gittikçe kapanıyor, yine de Mercedes’e ulaşabilmek için sadece kopyala yapıştır yapamazsınız. Bu başarıyı üç veya altı ayda yakalayamazsınız belki fakat birkaç yılda neden olmasın.”

Sonuçta McLaren hayranları, takımın eski şanına kavuşması için birkaç yıl daha beklemeliler. McLaren doğru yolda gibi duruyor neden olmasın.

bottom of page