top of page
  • Cemal DEMİR

Tesla Model X’in İnanılmaz Yılbaşı Özel Güncellemesi


Bunu gördükten sonra ya biz taşa falan mı biniyoruz diyebilirsiniz. Gelecek eğlenceli görünüyor.

Tesla “over the air” yani otomobili bayiye getirmeye gerek kalmadan güncelleme olanağı sağlamasından beri, herkes şirketin “Ludicrous” yani komedi modunun içinde yer alan sürpriz yumurtayı merakla bekliyordu. Sonunda, bugün bir cevabımız var. Ve abartmıyorum bu bir otomobilde gördüğüm en sıra dışı, en çılgınca şey.

En son güncellemenin adı “Holiday Snow”. Model X kullanıcılarına hiç böyle bir şeye ihtiyaçları olduğunu düşünmeyecekleri bir ışık şovu sunuyor. Arkada Trans-Siberian Orkestrasından, Wizards in Winter çalarken, Model X çılgınlar gibi kanat çırpıp, farları ve diğer aydınlatmalarıyla kullanıcısına eşsiz bir deneyim sunuyor. Galiba ilk defa bu seferki otomobil deneyimine sürüş deneyimi demiyoruz.

Buna ek olarak navigasyonunuza Mars yüzeyinde sürüyormuş gibi gösteren bir katman ekleyebiliyorsunuz.

Tesla geçmişte buna benzer bir şey yapabileceğini duyurmuştu, fakat şu ana kadar bunu trafiğe çıkmış araçlarına uygulayacağı hakkında bir şey belirtmemişti.

Elon Musk’ın kendisi bu modun tüm Model X’lere yüklenebileceğini belirtti. Ama tatil sezonu bittikten sonra bu yazılımı kapatıp kapatmayacağı hakkında kesin bir bilgi verilmedi. Tesla kullanıcılarının bu yazılımın sürekli kalmasını isteyeceği açık. Çünkü, ya mükemmel bir şey değil mi şu!

bottom of page