top of page
  • Cemal DEMİR

Sahiplerinin Gözünde Bu Markalar Berbat


Yapılan bu anket otomobillerin sahiplerinin gözünde ne kadar değerli olduğunu gözler önüne seriyor.

Consumer Reports, Yıllık Müşteri Memnuniyeti Anketi (Annual Owner Satisfaction Survey) adı altında bu yıl da bir anket düzenledi. Anket, otomobil sahiplerinin satın aldıkları araçlardan hangilerinin kendilerini memnun ettikleri, hangilerinin hayal kırıklığı yaşattığını açıkça gösteriyor.

2014-2017 model yılları arasındaki otomobilleri içeren ankette, listenin en altında yer alan marka Fiat oldu. Fiat kullanıcılarının %53’ü yeniden bir Fiat alabileceklerini söyledi. Fiat’ın hemen üstünde ise Nissan, Infiniti, Acura ve Jeep yer aldı. Marka sahiplerinin %58’lik kısmı yeniden bir Nissan, Infiniti veya Acura, %60’lık kısmı Jeep yeniden satın alabileceğini söyledi.

Listenin diğer ucuna geldiğimizde ise, Tesla, Porsche, Audi ve Subaru sahiplerinin otomobillerine aşık olduğu görülüyor. Her 100 Tesla kullanıcısından 91’i yeniden bir Tesla alabileceğini belirtti. Porsche kullanıcılarının %84’ü, Audi kullanıcılarının %77’si, Subaru kullanıcılarının %76’sı yeniden aynı marka otomobil satın alabileceklerini belirtti. Toyota ise %76’lık oranla ilk 5’i tamamladı.

Geçen yıla göre hareketlenmeye bakarsanız, Lincoln 21. Sıradan 12.’liğe yükselirken, Hyundai 24.’lükten 13.’lüğe yükseldi. Diğer bir yandan Dodge 5. sıradan 17. sıraya gerilerken, BMW 6’dan 14’e, Volkswagen 16’dan 24’e düştü.

bottom of page