top of page
  • Alkım ADSIZ

2016’da Google’da En Çok Aranan Markalar


Hayret veriyor ama Tesla en başta değil.

Google ve akıllı telefonlar sayesinde, merak sona eriyor. Eğer bir konuda bir şey öğrenmek istiyorsanız tek yapmanız gereken telefonunuzu açmak ve birkaç tuşa basmak, ardından binlerce sonuç karşınızda size bakıyor olacak. Google o kadar popüler bir arama motoru oldu ki adını artık bir fiil olarak bile kullanabiliyoruz. “Googlelamak” artık aramakla eş anlamlı.

E39 kasa BMW 5.30i'nin beygir gücünü mü öğrenmek istiyorsunuz hemen googlelayın, aramanızın sonucunda devasa ölçüde bir bilgi yığınıyla karşılaşacaksınız.

Peki insanlar en çok hangi markaları araştırmış. İşte Google’ın listesi.

2016’nın en çok araştırılan araba markaları:

1. Honda

2. Mercedes-Benz

3. Tesla

4. Lamborghini

5. Volvo

6. Ford

7. Jaguar

8. Bentley

9. Maserati

10. Rolls-Royce

Bu yeni gelişme bizim gibi araba manyakları için, Google’ın dahi doğrudan cevaplayamayacağı soruları doğuruyor. İnsanlar, Honda hakkında ne bilmek ister ki? Toyota ve Bugatti nerede? Ve neden Tesla birinci sırada değil?

Bizim bu konu hakkında birkaç cevabımız var. Jaguar, Bentley ve Maserati hepsi bu sene ilk SUV'larını piyasaya sürdüler, ki bu kesinlikle ilgiyi üstlerine çekti. Automotive News'a göre Volvo'nun Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki satışları 2015 yılında 60.705 iken 2016 yılında 72.595'e yükseldi ve şirket otomatik sürüş teknolojisiyle adını duyurdu. Ford, efsane süper otomobili GT’yi ve Focus RS'i çıkardı, iki araç da çok ilgi gördü. Pekala Lamborgini’yi anlıyoruz Lamborghini fakat Ferrari neden yok? Mercedes-Benz, bu yıl bir numaralı lüks marka seçildi, ancak BMW de onun çok gerisinde kalmamıştı. Ancak BMW bu listede kendine yer bulamadı. Hondaya gelince, bu gezegende en çok satılan üç araç var: Civic, Accord ve CR-V.

Google’ın kalan listesine Google’ın trendleri sayfasından ulaşabilirsiniz. Hangi ülkelerde hangi otomobillerin daha fazla tıklandığına dahi, bu siteden ulaşabilirsiniz. İyi googlelamalar. Yeni yılda da Otokılavuz’u takipte kalın.

bottom of page