top of page
  • Yazarın fotoğrafıŞamil Savaş

V8 Motor Beş Dakikada Nasıl Hayata Döndürülür?


Adamların kendi atöylelerinde 8 silindirli Chrysler Firepower motorunu hızlı çekimle beş dakikada nasıl yeniden hayata döndürdüğüne göz atın.

"Hemi", denilince akla doğrudan Amerikan V8’leri gelir. Ancak Chrysler'in orijinal Hemi motoru farklı bir isme sahipti: FirePower. Yarı küresel yanma odası ilk olarak 2. Dünya Savaşında uçak motorları için geliştirildi ancak savaş, üretime başlamadan önce savaş sona erdi. Yine de savaştan kısa süre sonra, FirePower motorlarıyla birlikte bu motorlar seri üretime geçti.

Yeni projeleri için Hagerty'deki insanlar 10 ay süren çalışmaları sonucunda kendi 8 silindirli Firepower'larını yeniden inşa ettiler.Bu süre içerisinde 40.000'den fazla fotoğraf çektiler ve bu fotoğrafları zaman atlamalı(time lapse) videoya dönüştürdüler. Adamların tek profesyonellikleri motora can vermek değil, ayrıca videodaki montajlar ve çekimler göz kamaştırıyor. Sonuç olarak sadece birkaç dakika uzunluğunda olmasına rağmen, bir motorun parçalanması ve eski haline getirilmesi sürecinde büyüleyici bir video meydana getirmeyi başarmış gibi görünüyorlar.

Sonunda inşa edilen motor neredeyse başlangıçtakiyle alakasız görünebilir. Hatta, inşa ettikleri motorun 'Chrysler Firepower' olduğu bilinmese yeni bir motorla bile karıştırılabilir açıkçası.

bottom of page